NLdoet opgepakt in heel Peel en Maas

15-3-2018 door: Redactie
De landelijke vrijwilligersactie NLdoet op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart zorgde er in de hele gemeente voor dat mensen samenkwamen om klusjes te doen en zaken aan te pakken. Onder meer bij atelier Oet de Verf in Panningen, EGOpop in Egchel en jongerenvereniging De Hobbits in Kessel werden vrijwilligers verwelkomd om te helpen.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Bij atelier Oet de Verf in Panningen besloten ze de cliënten een leuke dag te bezorgen. Entertainer Leipe Leo kwam naar De Groenling in Panningen om de cliënten van Oet de Verf en dagcentrum Steenbakkerstraat en ouderen van De Groenling te vermaken met zijn act als baas van een circus. “Bij NLdoet kun je zoiets aanvragen en dan geven zij een financiële bijdrage”, vertelt Denny van Oet de Verf. “Zes meiden van Hogeschool De Kempel gaven zich op om ons te helpen tijdens de ochtend. Heel erg fijn. De cliënten en ouderen hebben een geweldige dag gehad.” Atelier Oet de Verf heeft een vaste plek in De Ringoven in Panningen waar mensen met een beperking kunst maken, zoals schilderijen en keramiek. Die kunst wordt in opdracht gemaakt of verkocht, waarmee weer nieuwe materialen ingekocht kunnen worden.

In Baarlo werden bij zorgcentrum Ter Borcht de handen uit de mouwen gestoken. De tuin werd flink aangepakt door de vrijwilligers. “Er werd luid meegezongen met de sfeervolle livemuziek en het rook heerlijk naar verse wafels”, laat het zorgcentrum weten. “Iedereen heeft meegeholpen: vrijwilligers, bewoners, medewerkers en familie.” In Kessel werd bij het clubgebouw van De Hobbits flink geklust. Verschillende vrijwilligers gingen aan de slag om de barruimte op te knappen. Er werd onder meer geverfd, stopcontacten vervangen en een nieuwe gordijnenrails opgehangen.

In Egchel werd NLdoet aangegrepen om aankleding voor festival EGOpop, dat plaatsvindt op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei, te maken. Dames van Ladies’ Circle Vici Maas & Peel en leden van politieke partij Lokaal Peel&Maas hielpen mee. “Er is flink met stof gewerkt en we hebben veel slingers en versierde hoepels gemaakt”, aldus de organisatie. “Buiten zijn veel auto- en tractorbanden in de EGOpop-kleuren roze en blauw geverfd. Deze komen in de kinderhoek van het festival, net als de letters van hout die als krijtbord fungeren.”

In natuurpark Vlakbroek in Koningslust staat ieder jaar bij NLdoet het voorjaarsonderhoud van het park op het programma. CDA-leden Wim Hermans en Lon Caelers kwamen langs om hun steentje bij te dragen op zaterdag 10 maart. De afscheiding van de wei moest gedeeltelijk vervangen worden en de schuilgelegenheid in het park werd schoongemaakt. Stichting Natuurpark Vlakbroek was zeer tevreden over het resultaat van de dag.

Bij buurtvereniging De Kronkel in Panningen werd NLdoet aangegrepen om de jeu de
boules-baan te verbreden op ‘Oos veldje’. De buurtbewoners werden geholpen door enkele leden van het CDA.

NLdoet is het jaarlijks terugkerend landelijk evenement waarbij verenigingen en organisaties klussen kunnen opgeven. Vrijwilligers kunnen zich daar op inschrijven en meehelpen bij de verschillende zaken waar hulp voor gevraagd wordt, zoals bijvoorbeeld een voorjaarsschoonmaak of onderhoud aan een clubgebouw. In Peel en Maas waren 57 klussen waar vrijwilligers zich op konden inschrijven. In heel Nederland werd aan zo’n 10.000 klussen gewerkt. NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Kijk op www.nldoet.nl voor alle klussen uit Peel en Maas en de rest van het land.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie