Onbedoeld hip

19-10-2017 door: Karin vertelt
Jong is de norm in onze maatschappij. Jong staat voor jeugdigheid, vitaliteit en de toekomst. Er jeugdig uitzien wordt beloond met positieve aandacht en die krijgt iedereen graag op z’n tijd. Jeugd staat voor belofte, kansen. Met z’n allen proberen we dus ook zo lang mogelijk jong te blijven en niets is te gek. We sporten, we smeren, vullen rimpels op: alles om nog even de illusie van jeugdigheid vast te houden.

Bij vrouwen leeft dit nog meer dan bij mannen, soms met dramatische gevolgen. Operaties kunnen een fantastisch resultaat opleveren, maar ook heel erg misgaan. Mannen zijn hier minder gevoelig voor, al lijkt er zich hier ook langzaam een verandering af te tekenen. Niemand kijkt nog gek op van een beautyproduct voor mannen. Zij proberen ook de sporen van de tijd te wissen.

Zelf lijk ik er niet zo mee bezig. Een operatie zou ik nooit overwegen. Ja, ik smeer, maar veel te weinig. Make-up is teveel gedoe en het loopt uit. Doet ook geen wonderen voor je. Een wandeling in de frisse buitenlucht wél. Sporten doe ik voor de fun meerdere keren per week. Maar voor de vorm hoef ik het niet te doen. Daar bof ik mee.

Wat wel langzaam een punt werd, was mijn haarkleur. Mijn haarkleur verraadt al een tijdje dat ik ver boven de 25 ben. Waar ik het lang heb proberen te verbergen met kleuren, was de tijd rijp om toe te geven dat het goed was zo. Een grondige knipbeurt toverde het gevreesde grijs genadeloos tevoorschijn. Het is geen muizig grijs, maar een zilverachtige kleur, met bovenin nog wat goudblond. Alsof het zo geverfd was. En het werd opgemerkt, zelfs benoemd als hip. Het zilver kleurt nu mooi bij de sterretjes in m’n ogen. Als dát geen teken van jeugdigheid is…

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie