Overleg tussen raad en Nieuweschool

24-1-2018 door: Redactie
Wethouder Raf Janssen van gemeente Peel en Maas heeft naar aanleiding van raadsvragen van VVD Peel en Maas een overleg toegezegd tussen raadsleden van Peel en Maas en een afvaardiging van basisschool Nieuweschool. De VVD stelde tot twee keer toe vragen over de jaarcijfers van de basisschool, maar de wethouder kon die niet geven. De partij is blij met het geplande overleg.
maskTop
Overleg tussen raad en Nieuweschool
maskBottom

De VVD vroeg in oktober al om jaarcijfers van de basisschool, maar kreeg toen als antwoord de cijfers van alle scholen van onderwijsstichting Prisma, waar Nieuweschool onder valt, samen. Daarop vroeg de partij wederom om de aparte jaarcijfers van de Nieuweschool. Als ­antwoord kwam toen dat die er niet waren. Wethouder Janssen gaf daarna aan een overleg in te plannen tussen de raadsleden die over het onderwerp gaan en de basisschool.

De VVD is blij met het overleg, maar wil graag snel een datum vastzetten. “De tijd staat niet stil en het nieuwe jaar is al meer dan twee weken oud. Daarbij heeft de voorkeur dat onze huidige ervaren vertegenwoordigers nog dit gesprek voeren met Prisma, want de materie is complex genoeg”, schreef de partij op 14 januari in een brief aan het college. De partij wil weten of er een datum geprikt is. “Indien nog geen datum is gepland, vragen wij u om dit overleg nog voor 21 maart te plannen met het oog op de ­complexiteit van de materie.” Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen waarna mogelijk veranderingen ontstaan in de samenstelling van de gemeenteraad.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie