Parkfeesten Helden keert terug

31-1-2018 door: Redactie
Parkfeesten in Helden krijgt in september weer een nieuwe editie. Afgelopen jaar werd het tentfeest afgelast omdat er te weinig entreekaarten waren verkocht. Het was onduidelijk of De Parkfeesten een doorstart zouden maken, maar het organiserende Stichting OK╔ geeft aan ook komend jaar een editie op de planning te hebben staan. Het feest gaat wel weer plaatsvinden in september: op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september.
maskTop
Parkfeesten Helden keert terug
maskBottom
Foto: Stefan Koopmans Photography

De Parkfeesten zou afgelopen jaar op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus voor de vierde keer op rij plaatsvinden met als headliners Miss Montreal en Douwe Bob, maar door de dramatische kaartverkoop besloot de organisatie het evenement af te lassen. “Dat was een hele zware beslissing”, vertelt Peter Hermans, voorzitter van Stichting OKÉ.

“Het hele bestuur was het er mee eens, maar het viel ons zwaar. Wij dachten dat we een goed programma hadden, maar helaas dacht Peel en Maas daar anders over. Misschien komt het doordat er te veel te doen is in augustus in de gemeente. De mensen zijn verzadigd. Of ze kopen pas op het allerlaatste moment een kaartje. Als organisatie kun je daar echter niet van uitgaan.”

Toen bleek dat de geboekte artiesten niet zomaar genoegen namen met een afgelasting, werd het allemaal nog een tikkeltje lastiger voor Peter en het bestuur van de stichting. “Dat waren geen lichte onderhandelingen. Het waren nogal bedragen waar sommige artiesten meenden recht op te hebben. Zo wilde er eentje 70 procent van zijn gage hebben. Als we dat hadden moeten betalen, waren we als stichting failliet gegaan. Uiteindelijk is het na lang praten en onderhandelen goed gekomen en hebben we het allemaal af kunnen sluiten.”

Aangezien de organisatie bij dergelijke evenementen verder kijkt dan alleen de komende editie, was ze al bezig met de editie van Parkfeesten Helden in 2018. “We hadden dus al contact met artiesten voor dit jaar. Het is dus niet zo dat we hebben moeten wachten met artiesten regelen totdat we besloten hadden nog een editie te gaan organiseren. Dat komt dus helemaal goed qua optredens.”

Het kostte wel wat vergaderingen en evaluaties voordat de organisatie besloot ook een 2018-editie op de planning te zetten. “Het kostte wat tijd om alles te regelen, maar gelukkig waren we het er over eens dat we door wilden gaan. Wel hebben we meteen gezegd van augustus naar september te gaan. Dan is er minder te doen en kunnen we wellicht meer publiek trekken.” Voor de rest houdt De Parkfeesten vast aan de formule die in 2014 nieuw leven werd ingeblazen. “Op vrijdag en zaterdag hebben we muziek voor verschillende doelgroepen en de zondag blijft de familiedag.” Ook de locatie blijft hetzelfde: de wei van Haffmans naast gemeenschapshuis Kerkeböske.

Ondanks de teleurstelling van afgelopen jaar is het bestuur van Stichting OKÉ intact gebleven en ook qua vrijwilligers verwacht Hermans dat het komend jaar weer goedkomt. “Onze keuze zorgde voor veel reacties van binnen en van buiten de organisatie. Veruit de meeste waren positief en begripvol over onze keuze. We verwachten dat de vrijwilligers die afgelopen jaar zich hadden opgegeven ook komend jaar weer hun steentje gaan bijdragen. Dan kunnen we er samen voor zorgen dat Parkfeesten Helden in 2018 een groot succes wordt.”

Foto: Stefan Koopmans Photography

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie