Raadslid Joep Hermans

11-4-2018 door: Redactie
Op 21 maart vonden de raadsverkiezingen plaats. Joep Hermans van Lokaal Peel&Maas werd met 340 voorkeursstemmen gekozen tot raadslid. Wie is dit raadslid?

In 1950 zag ik in de Nieuwstraat in Helden het levenslicht. Ik groeide op in het centrum van Helden-Dorp, het Mariaplein. Mijn ouders hadden aan het Mariaplein onder de naam Karel Hermans een technisch installatiebedrijf met winkel in elektrische artikelen, zoals wasmachines, televisies en verlichting.

Na de Mulo en detailhandelsschool begon ik in 1970 als leerling-ambtenaar bij de toenmalige gemeente Helden. Het was toen regel om de opleiding bestuursambtenaar te volgen en te werken binnen zo veel mogelijk afdelingen. Kennis van wetgeving, organisatie, bestuurs- en politieke verhoudingen stond voorop. Tussen 1980 en 1990 maakte ik deel uit van het innovatieteam welzijnsbeleid. Tegelijkertijd volgde ik daarbij de opleiding Sociaal Cultureel werk en Overheidscommunicatie. Vanaf 1990 werd ik voorlichter en kabinetsmedewerker van de gemeente Helden, later gemeente Peel en Maas. In 2013 maakte ik gebruik van vervroegd pensioen. Nu ben ik 67 jaar. De dagen vul ik met lange wandelingen in het bos en de natuur, mijn kleinkinderen, het Dörper Overleg, het initiatief Hof van Helden en de redactie van het historisch tijdschrift De Moennik. Een paar jaar deed ik werk voor het bestuur van de Dörper Revue ‘Same Sjterk’.

Ik wil me inzetten voor Peel en Maas en heb bijzondere aandacht voor meer veiligheid op enkele wegen in Helden, het centrumplan Helden, het Hof van Helden, de bescherming van bossen en natuur en de gemeenschapshuizen.

Joep Hermans,
raadslid Lokaal Peel&Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie