Glasvezel in het buitengebied

7-6-2018 door: Redactie
Nog maar enkele dagen en de inschrijftermijn voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordwest-Limburg loopt af. Tot aanstaande maandag 11 juni kunnen bewoners van het buitengebied in Peel en Maas zich inschrijven. Voor de leefbaarheid op het platteland hét moment om ook supersnel internet te krijgen.

Tijdens de raadsvergadering van 21 mei jongstleden hebben we namens het CDA naar aanleiding van berichten over te weinig animo vragen gesteld aan het college. De teller van aanmeldingen stond toen nog maar op 13 procent. Goed om te zien dat bij het schrijven van dit artikel de teller al op 25 procent stond.

CDA Peel en Maas hecht er veel waarde aan dat we de benodigde 50 procent aanmeldingen halen. Internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Door te kiezen voor glasvezel in het buitengebied is de enorme achterstand ten opzichte van de kernen weg. Glasvezel heeft namelijk heel veel voordelen. De hoge capaciteit en snelheid van glasvezel zijn de belangrijkste voordelen. Daarnaast is de verbinding betrouwbaarder dan het huidige draadloze 4G of het toekomstige 5G. Een belangrijk antwoord van het college op één van onze gestelde vragen was: als de benodigde 50 procent aanmeldingen in de regio Noordwest-Limburg niet wordt gehaald, maar wel in onze gemeente Peel en Maas, zal er ook in het buitengebied van Peel en Maas geen glasvezel komen. Kortom, hoe meer aanmeldingen, hoe groter de kans op aanleg van het glasvezelnetwerk.

Doe dus mee en meld u aan.

Sandy Janssen en Peter Nouwen,
raadsleden CDA Peel en Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie