CDA wil meer agenten

5-7-2018 door: Redactie
Het kabinet heeft onlangs besloten dat er ruim 1.100 extra agenten komen in Nederland. Van dat aantal krijgt Limburg er slechts 32. U leest het goed: tweeëndertig. Hier worden we niet vrolijk van. Daarom diende CDA Peel en Maas samen met onze partners VVD en Lokaal Peel&Maas tijdens de raadsvergadering van dinsdag 19 juni een motie in die oproept bezwaar aan te tekenen bij de minister van Justitie en Veiligheid. De hele raad steunde de motie.

Met het besluit om maar 32 extra agenten naar Limburg te sturen, legt het kabinet de brandbrief uit 2017 van de Limburgse burgemeesters en de gouverneur naast zich neer. Blijkbaar heeft Limburg minder prioriteit ten aanzien van het terugdringen van de criminaliteit. Maar het is een onmiskenbaar feit dat de ­georganiseerde criminaliteit in ­grensregio Limburg hand over hand toeneemt. Inwoners en ondernemers van de gemeente Peel en Maas ­hebben hier veel hinder en nadeel van. Het terugdringen ondermijning, drugs­laboratoriums, hennepteelt, diefstal en dumpen drugsafval zou ook voor het kabinet topprioriteit moeten zijn.

In de brief naar de minister komt naar voren dat de raad en college teleurgesteld zijn over het besluit. Ook zal de problematiek rondom de alsmaar toenemende criminaliteit worden beschreven. Daarbij komen de gemeentelijke ambities op het gebied van het terugdringen van criminaliteit aan de orde en dat daarvoor meer politiecapaciteit nodig is. We roepen de minister op het besluit te heroverwegen met als resultaat dat er meer extra agenten naar Limburg komen. Ook roepen we alle Limburgse gemeenten op hetzelfde te doen.

Roel Boots en John Timmermans,
raadsleden CDA Peel en Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie