Peelpoezen winnen dorpsspel Meijel

23-5-2017 door: Redactie
Diverse teams streden vrijdag 19 en zaterdag 20 mei in Meijel tegen elkaar in het dorpsspel Peel zonder Grenzen. De deelnemers kregen ruim 150 lastige quizvragen en sportieve activiteiten voor hun kiezen in meerdere categorieėn.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Op vrijdag bewezen 22 teams zich tijdens de Peel Zonder Grenzen-playbackshow. Enkele deelnemers traden op als rappers Ronnie Flex en Lil’ Kleine; ze hadden een parodie gemaakt op het na twee minuten afgebroken optreden in Meijel vorig jaar. Dat filmpje werd ruim 14.000 keer bekeken op de website Dumpert.

Zo’n dertig teams startten op zaterdag met het grote spel. De vragen en opdrachten in de Peelboeken moesten binnen vijf uur worden beantwoord en uitgevoerd. “Deelnemers moesten bijvoorbeeld dagvlinders benoemen die voorkomen in de Peel, het specialisme van de Meijelse profwielrenster Sabrina Stultiens benoemen of een parcours afleggen die de Brandweer Meijel had opgezet”, laat Ivo Naus van de organisatie weten.

De uitslag werd beslist met het finalespel in de dorpskern, waarbij de teams stormbanen moesten lopen, spellen met waterballonnen deden en moesten touwtrekken. Uiteindelijk wist het team Peelpoezen 1.190 punten te verdienen, waarmee het de eerste prijs veroverde. Het team Normaal is Anders eindigde met 1.122 punten als tweede, gevolgd door FC Oorlog in de Peel met 1.081 punten. Daarna werd de feestavond afgesloten met een optreden van de band PROOST! en muziek van dj Willie. “We kijken terug op een succesvol weekend met enthousiaste deelnemers en veel bezoekers”, aldus Ivo Naus.

Foto's: Wim Verdonschot

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie