Poll week 06

8-2-2018 door: Redactie
In Meijel vond onlangs een politiek debat plaats. In plaats van scherpe discussies kwam er vooral naar voren dat de partijen het op veel punten eens zijn met elkaar. Met het oog op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart zou het toch handig zijn als de inwoners een duidelijke keuze kunnen maken voor welke partij ze willen gaan.

De partijen verschillen gewoonweg niet zoveel. Alle partijen willen ongeveer hetzelfde voor de burgers in de gemeente. Uiteraard vinden alle partijen dat de burgers veilig moeten zijn, dat toerisme belangrijk is en dat er meer vrijwilligers moeten komen. Ze verschillen lichtelijk in aanpak, maar in principe willen ze allemaal hetzelfde. Het is helemaal niet zo dat de partijen veel op elkaar lijken. Natuurlijk zijn ze het op algemene zaken eens; dat zijn zaken waar iedereen in Nederland het wel over eens is. Het is aan de debatleiders om scherpe vragen en stellingen te verzinnen waarbij de tegenstellingen duidelijker aan het licht komen. Inhoudelijk verschillen de partijen genoeg, maar daar moet wel op ingespeeld worden.

De politieke partijen in Peel en Maas lijken te veel op elkaar. Wat vindt u?

Uitslag
Eens
89%
Oneens 11%

Reageer op dit artikel
1
Adelbert Bosker, Maasbree (14-2-2018 | 16:18)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Ik zou adviseren om niet alleen naar de politieke programma's te kijken maar vooral wat de politieke partijen in de afgelopen 4 jaar voor de inwoners van Peel en Maas hebben gedaan. Daarnaast is een bezoek aan de raadzaal aan te bevelen, want er zijn duidelijke verschillen en die komen in een debat veelal tot uiting. Voor de verkiezingen zijn er nog enkele mogelijkheden o.a. 20 februari a.s. dus welkom! Mocht u ook geďnteresseerd zijn in eerdere bijeenkomsten van de raad, dan kunt u deze alsnog via internet bekijken en beluisteren: https://channel.royalcast.com/peelenmaas/#!/archived
Succes, want 21 maart a.s. kunt u het verschil maken!
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie