Poll week 10

8-3-2018 door: Redactie
Nog twee weken en dan mag Nederland weer in zijn of haar eigen gemeente naar de stembus. De posteroorlog onder gemeenteraadspartijen is losgebarsten, kandidaten doen er alles aan om zichzelf te profileren naar de kiezers en er wordt regelmatig gediscussieerd over de zorg, wonen en welzijn in debatbijeenkomsten.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn misschien wel de belangrijkste verkiezingen voor Nederland. Niets komt dichterbij dan de gemeenteraad, die direct door de inwoners wordt gekozen en de de meest lokale vertegenwoordiging is. Wat zij beslissen, gaat over wat er in ieders achtertuin gebeurt. Niet stemmen is niet meedoen aan de discussies en geen invloed hebben op de samenstelling van de gemeenteraad. Dat maakt de lokale politiek zo interessant.

Aan de andere kant bekijken vele mensen de verkiezingen ook met de nodige scepsis. Want worden al die mooie beloften ook waargemaakt als het stembiljet eenmaal in de bus is verdwenen en de grootste partijen bekend zijn? “Wat ik ook stem, ze doen toch allemaal wat ze zelf willen”, wordt er dan geroepen. Hoeveel invloed heeft die ene stem dan?

Ik ben geïnteresseerd in de lokale politiek. Wat vindt u?

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie