Poll week 15

11-4-2018 door: Redactie
Gedeputeerde Daan Prevoo liet onlangs weten niet tevreden te zijn over de huisvesting van arbeidsmigranten in Limburg. Ze worden volgens de provinciaal bestuurder behandeld als derderangsburgers. Ook worden de arbeidsmigranten volgens Prevoo opgehokt op vakantieparken en vallen ze in handen van huisjesmelkers.

Demissionair wethouder Paul Sanders was het niet eens met de uitspraken van Prevoo. En Sanders heeft een punt. Er waren inderdaad problemen in het verleden met de huisvesting, maar de laatste jaren merk je weinig meer van overlast. Veel arbeidsmigranten willen ook graag in betaalbare huizen zitten zonder te integreren in een dorp. Ze willen over een tijd namelijk weer terug naar hun geboorteland.

Van de andere kant is het zo dat je toch vaak nog zaken hoort die niet kloppen. Mensen die in te kleine ruimtes worden gepropt en te veel moeten betalen voor hun woonruimte. De migranten worden uitgebuit door bedrijven om maar zoveel mogelijk winst te maken. Zo lang die verhalen blijven komen, is het probleem dus nog niet verholpen. De huisvesting die in het zicht ligt, zal vast wel goed zijn. Het gaat om die gevallen die je niet ziet en waar je alleen achteraf wat over hoort.

Arbeidsmigranten worden goed opgevangen in Peel en Maas. Wat vindt u?

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie