Poll week 14

4-4-2018 door: Redactie
In Limburg kan sinds zondag 1 april in geen enkele bus van Arriva meer een buskaartje contant worden afgerekend. De busmaatschappij die het openbaar vervoer in deze provincie regelt, besloot dat een kaartje voor de bus nu alleen nog met pin, contactloos of met creditcard betaald kan worden. Daarnaast blijft het mogelijk de ov-chipkaart te gebruiken. Arriva schafte het contant geld af om het openbaar vervoer makkelijker én veiliger te maken. Twee jaar geleden werden namelijk meerdere overvallen gepleegd op bussen in Brabant.

Het kan toch niet zo zijn dat iedereen ineens verplicht wordt om een ov-chipkaart aan te schaffen of de pinpas te gaan gebruiken? Voor jongeren zal het geen probleem zijn, maar wat dacht je van ouderen of mensen met een kleine beurs of die niet de beschikking hebben over een pinpas? Daarnaast moet je een ov-chipkaart met een minimaal bedrag opwaarderen; dat is niet logisch voor die enkele keer dat je met de bus gaat. Geen contant geld vanwege de veiligheid voor de buschauffeurs? Misschien moeten zij gewoon beter beveiligd worden.

Een wettig betaalmiddel weigeren zodat buschauffeurs zich veiliger voelen, is een goede zet. Iedereen moet zijn werk goed kunnen doen en als dat betekent dat klanten zich hier in aan moeten passen, zou dit geen probleem moeten zijn. Tegenwoordig is het voor jong én oud heel gewoon om met de pin of contactloos te betalen. Toeristen in Limburg hebben ook altijd een pinpas bij zich en hoeven hierdoor niet meer met een andere valuta te gaan prutsen.

Een buskaartje moet contant kunnen worden betaald. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 62%
Oneens 38%

Reageer op dit artikel
1
J Huijs, Panningen (7-4-2018 | 12:40)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Het is toch te gek voor woorden dat arriva kan beslissen hoe de mensen moeten betalen in de bus.
Eerst komen er diverse bushaltes te vervallen ,omdat arriva niet door de dorpen wil rijden.
En nu dit weer.
De provincie moet toch in kunnen grijpen bij zoiets.
Zij hebben toch de opdracht aan arriva gegeven.
Dat arriva zo goedkoop mogelijk inschrijft ,is normal ,maar dan moeten ze zich ook aanpassen aan de regels.
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie