Poll week 20

16-5-2018 door: Redactie
In Nederweert werd vorige week door actiegroep Burning Souls een wake gehouden voor de 23.000 kippen die zijn gestorven ten gevolge van een stalbrand in Ospel. Op maandag 14 mei trof een brand in Heythuysen ook weer een kippenstal, waarbij 11.000 kippen om het leven kwamen. Al snel kondigde de actiegroep aan dat er ook hiervoor een wake gehouden wordt in Heythuysen voor de slachtoffers op donderdag 17 mei.

De actiegroep krijgt veel te maken met cynische reacties en zelfs bedreigingen, maar houdt voet bij stuk. Het zijn de zoveelste branden in Limburg waarbij veel dieren zijn omgekomen. Volgens de Partij voor de Dieren weegt het economische belang veel zwaarder dan het dierenwelzijn. Een wake voor dode kippen klinkt in eerste instantie misschien wat raar, maar stel eens voor dat het hier mensen betrof. De groep wil hiermee aangeven dat het deze kippen allemaal stuk voor stuk levende wezens zijn, waar klakkeloos mee omgegaan wordt. Het moet niet ‘normaal’ worden dat dit soort branden gebeuren.

Anderzijds moet er ook wel ergens een grens getrokken worden. In dat geval moet je dan ook een wake houden voor de bosdieren die omkomen bij bosbranden of voor de dierlijke verkeersslachtoffers die ieder jaar weer onder de wielen van auto’s komen. Overal komen wel dieren om het leven door menselijk handelen.

Een wake voor dode kippen gaat te ver. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 77%
Oneens 23%

Reageer op dit artikel
1
jos janssen, maasbree (17-5-2018 | 19:18)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Dat gaat me inderdaad te ver. Ik begrijp dat je ervan schrikt, zoveel dieren het slachtoffer. Maar het gaat hier niet bepaald om gezelschapsdieren. Dan had ik het nog kunnen begrijpen. Met honden, katten e.d. kun je ook een band hebben. Met kippen echt niet. Het gaat ook niet om een geweldsdelict zoals bij mensen vaak het geval is bij speciale herdenkingen of stille tochten. Ook bij dieren komen die delicten voor. Hoe vaak hebben we niet al meegemaakt dat er paarden of schapen in de wei zwaar worden mishandeld. Waar de schuldigen nooit voor worden gevonden. Doe daar wat aan.
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie