Poll week 19

9-5-2018 door: Redactie
De kerk in Meijel is nodig aan renovatie toe. Het verouderde dak moet worden opgeknapt. Daarnaast wil het kerkbestuur van de kerk een toeristische trekpleister maken door er een uitkijkpunt te realiseren. Dit gaat in totaal 985.000 euro kosten. De begroting is nog niet rond, want ergens moet 170.500 euro vandaan worden gehaald. En die moet de Meijelse gemeenschap bij elkaar gaan brengen, aldus het kerkbestuur.

Een kerk is een belangrijk historisch gebouw van een dorp, dus ook van Meijel. Daarom moeten we ervoor zorgen dat kerken die plek in de kern houden en in goede staat kunnen worden bewaard voor het nageslacht. Dat het kerkbestuur van de Sint-Nicolaaskerk in Meijel er een uitkijkpunt van wil maken, is dus een goede zet. Daardoor wordt een stukje historie niet alleen bewaard, maar ook in het middelpunt gezet. Daar mogen de inwoners van een hecht dorp toch best aan bijdragen? En wat is 27,50 euro nu per inwoner? Als de één iets meer kan missen en de ander iets minder, heb je dat zo bij elkaar.

Je zou ook kunnen zeggen dat het kerkbestuur haar eigen broek op mag houden. Waarom aan een gigantisch dure renovatie beginnen als je het niet eens kunt betalen? Je geeft toch geen geld uit dat je niet hebt? Tegenwoordig gaat misschien maar een kleine groep uit Meijel regelmatig naar de kerk, dus waarom zouden al die niet-kerkgangers voor iets betalen waar ze geen band mee hebben? Dan maar geen uitkijkpunt, maar enkel renoveren wat echt nodig is. Daarbij kan niet iedereen een kleine 30 euro missen, dus het is nogal vreemd dat het kerkbestuur er bijna vanuit gaat dat de gemeenschap het begrotingsgat wel wil én kan dichten.

Meijelnaren moeten bijdragen aan de renovatie van de kerk. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 42%
Oneens 58%

Reageer op dit artikel
1
Floris H÷lscher, Meijel (12-5-2018 | 16:17)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Het is een vrijwillige bijdrage en als je er aan betaalt in termijnen zit er een teruggave in van de belasting. Dat kan omdat er een ANBI is voor de kerk. Het is daarin tegen een prachtig gebouw. En als je dit teloor laat gaan is het aanzien van Meijel een heel stuk minder. Het wordt dan afgezet anders krijg je de leistenen op je hoofd. Er is ook een openbare begraafplaats met veel vrijwilligers die het netjes houden je hoeft dus echt niet gelovig te zijn om daar te liggen als laatste rustplaats. Ik zelf zou het zeer erg vinden als de kerk verdwijnt uit onze gemeenschap. We hebben gelukkig nog een kapelaan alles gaat nog gewoon door. Deze kerk heeft zeer veel vrijwilligers die zich er graag voor in zetten en daar mogen wij best wel trots op zijn en waarderen. Het is nog steeds een levende kerk.
Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie