Poll week 25

21-6-2018 door: Redactie
Deze week vertellen Kesselnaren Mark Schreurs en Gabor Kovacs in HALLO Peel en Maas waarom zij willen dat de hoogspanningslijnen waaronder zij wonen in Kessel en die in Kessel-Eik worden verkabeld, ofwel in de grond worden gestopt. De overheid wil vˇˇr 2030 dat alle hoogspanningslijnen die over bewoond gebied lopen, onder de grond worden gebracht. Omdat er maatschappelijke onrust zou zijn ontstaan, besloot het ministerie van Economische Zaken dit in 2015.

Hoogspanning boven bewoonde gebieden, zoals de bebouwde kom, moet zo snel mogelijk weg. Als de overheid dit wil, zal zij hier wel een goede reden voor hebben. En ook al is niet helemaal waterdicht aangetoond dat kinderen of volwassenen er ziek van kunnen worden, een vermoeden is al genoeg. Weg met die kabels, dan hoeft niemand ook onrustig te zijn en kunnen we ook nooit zeggen ‘hadden we toen maar’.

Aan de andere kant kun je ook zeggen: vanwaar die haast? Laten we eerst eens uitzoeken of het voor gemeenten inderdaad betaalbaar is. Of kijken of mensen gerustgesteld kunnen worden met het gegeven dat er geen direct verband gevonden is tussen ziektes en wonen onder hoogspanning. Moeten we echt zoveel geld gaan besteden aan het wegwerken van die kabels, voor iets waarvan de risico’s zo klein zijn?

Hoogspanningslijnen moeten zo snel mogelijk weg. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 89%
Oneens 11%

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie