Poll week 29

19-7-2018 door: Redactie
Zoals de weersvoorspellingen er op dit moment uit zien, lijkt het er op dat we een hittegolf tegemoet gaan. Sommige metingen voorspellen zelfs dat het volgende week 40 tot 42 graden kan worden, ook al is de kans daarop erg klein. Dat neemt niet weg dat we zeer binnenkort te maken krijgen met vijf zomerse dagen waarbij de temperatuur boven de 25 graden uitkomt. Als het dan drie van die vijf dagen warmer is dan 30 graden, spreekt het KNMI zelfs van een hittegolf. Het mag dan zomervakantie zijn, er zijn altijd mensen die moeten werken.

Voor hen die tijdens een hittegolf binnen werken op een plek zonder airco of in de buitenlucht is werken een straf. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die de hele dag in een kas werken, of bouwvakkers die boven op een huis in de volle zon werken. Werk moet draaglijk blijven. Boven een bepaalde temperatuur is het eigenlijk onverantwoord om mensen te laten werken. Bedrijven zouden daarom ook hier maatregelen moeten nemen door een tropenrooster in te stellen, airco aan te schaffen of hun werknemers vrij te geven, zeker aangezien we in de toekomst vaker hittegolven mogen verwachten.

Maar wie betaalt deze aanpassingen en maatregelen? De werknemer of de werkgever? Er zal toch gewerkt moeten worden. Veel bedrijven kunnen hun werknemers geen extra dag missen. Ook een maatregel als een tropenrooster kan bij bepaalde bedrijven voor problemen zorgen. Sommige bedrijven zitten aan hun tijden vast. Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Daar is het moeilijk om op andere tijden het werk te doen.

Bedrijven horen maatregelen te nemen bij een hittegolf. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 81%
Oneens 19%

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie