Poll week 27

5-7-2018 door: Redactie
Waterleidingmaatschappij WML roept mensen op hun watergebruik tijdens hete dagen zo veel mogelijk over de dag te spreiden. Volgens WML is de vraag naar water in Limburg vooral tussen 19.00 en 22.30 uur het grootst. Dan vullen mensen hun zwembaden, stappen ze de douche in of sproeien ze de tuin. En als iedereen in de provincie dat tegelijk doet, is de kans groot dat de druk in de waterleiding zakt of dat er straks bruin water uit de kraan komt. Dat moeten we voorkomen, zegt WML.

Met warm weer zuiniger en verstandiger omgaan met drinkwater is een kleine moeite. Elke dag de tuin sproeien is helemaal niet nodig, de vaatwasser kan ook ‘s nachts aan en douchen in de ochtend is na een nacht zweten ook veel lekkerder dan ‘s avonds. Als we in de toekomst gebruik willen blijven maken van drinkwater, moeten we allemaal ons steentje bijdragen, is de gedachte.

Anderen trekken zich er misschien juist niet zo veel van aan of staan er niet bij stil. Het zal allemaal wel meevallen, want we hebben toch water genoeg in Nederland? Het water zal heus niet ineens op zijn.

Ik ben met warm weer zuiniger met drinkwater. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 54%
Oneens 46%

Reageer op dit artikel
2
Joep Hermans, HELDEN (11-7-2018 | 12:27)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Zuinig met kostbaar water is goede zaak. Maar als de burgers zuinig aan moeten doen met het water, dan verwacht ik ook verantwoordelijk van het Waterschap en de leden van het LLTB. Er wordt in het buitengebied veel te veel water onttrokken.
1
jos janssen, maasbree (7-7-2018 | 18:24)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Niet meer dan normaal om wat op het water te letten bij warme dagen.
Wat ik het ergste vind zijn de volgende dingen:
- Voortuintjes die gesproeid worden, al of niet uit een aangelegde put. Dat laatste doet niet terzake wanneer het water op straat terecht komt en voor de helft in de riolering verdwijnt, richting afvoer en riolering. Dat water gaat allemaal verloren.
- Boeren die niet opletten hoever de sproeiers staan afgesteld. Fietsers worden er drijfnat of moeten wachten tot de straal water voorbij is en het water gaat verloren. Waarom wordt hier niet op gelet?
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie