Poll week 02

11-1-2018 door: Redactie
Twee raadsleden van Lokaal Peel&Maas stappen over naar AndersNu. Vier jaar geleden hebben mensen op hen of op de partij gestemd waardoor zij in de gemeenteraad zijn gekomen. Nu stappen ze over naar een partij met een ander gedachtegoed. Is dat niet een vorm van kiezersbedrog voor de mensen die op hen gestemd hebben?

Je zou het absoluut zo kunnen zien. Als kiezer stem je op een partij en het gedachtegoed wat daaraan hangt. Je gaat ervan uit dat alle leden op de lijst er hetzelfde over denken. Als die leden dan vervolgens naar een andere partij gaan, is jouw stem dus niks waard gebleken. Het moet niet zo zijn dat raadsleden zomaar van partij kunnen wisselen als ze dat willen. Ze hebben een verantwoordelijkheid ten opzichte van de stemmers.

Van de andere kant is het zo dat de overstappers ook juist wél aan hun kiezers denken. Zij denken dat ze bij hun huidige partij niet meer het juiste kunnen doen voor hun kiezers en dus gaan ze naar een partij waar ze denken zich wel optimaal te kunnen inzetten voor de mensen die op hen gestemd hebben. Misschien is juist de partij veranderd en niet de raadsleden.

Overstappen van raadsleden is een vorm van kiezersbedrog. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 83%
Oneens 17%

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie