Poll week 31

2-8-2017 door: Redactie
Na een aanrijding met een paaltje op de Veldstraat in Baarlo op zaterdag 22 juli gaven buurtbewoners aan dat ze de verkeerssituatie op de straat beu zijn. Auto’s rijden vaak veel te hard en de versmallingen in de weg halen de snelheid niet naar beneden, zo geven de buurtbewoners aan. Een 30-kilometerzone in plaats van de nu aanwezige 50-kilometerzone zou al helpen.

50 kilometer per uur is niet erg, maar dan moet iedereen zich wel aan de snelheid houden daar. Er hoeft niet meteen een 30-kilometerzone gemaakt te worden, er kunnen ook meer snelheidsbeperkende zaken worden toegevoegd. Denk aan digitale snelheidsvermelding op borden. Met wat aanpassingen is de straat weer veilig genoeg zonder de snelheid omlaag te halen.

Aan de andere kant is de straat gewoon te smal en wonen er veel kinderen in de buurt. De auto’s moeten langzamer rijden om ongelukken te voorkomen. Je kunt wel allerlei versmallingen aanbrengen en borden neerzetten, maar dat zorgt er niet voor dat de auto’s langzamer dan 50 kilometer per uur gaan rijden. Iedereen probeert altijd de maximumsnelheid te rijden.

De Veldstraat in Baarlo moet een 30-kilometerzone worden. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 56%
Oneens 44%

Bespreking
De poll van twee weken geleden maakte heel wat reacties los op onze website en Facebookpagina. Toch was er geen sterke meerderheid. In totaal vond 54 procent van de stemmers dat de snelheid op de Veldstraat in Baarlo teruggeschroefd moet worden naar 30 kilometer, in plaats van de 50 kilometer die nu geldt. Jan Theeuwen uit Baarlo liet via de website weten dat er zijn inziens veel te hard wordt gereden op de straat. Hij was het eens met de stelling.
“Het is een wonder dat tot op heden geen ernstigere ongelukken zijn gebeurd”, aldus de Baarlonaar. “Ik zou de huidige 30-kilometerzone vanaf het kruispunt Markt en Hoogstraat tot bij Sjiwa naar 15 kilometer verlagen en verlengen tot aan de Bolleberg.” Uit de Facebookreacties bleek dat inwoners van het dorp zich op meer plekken ergeren aan hardrijders. Volgens Jolanda Nass wordt er ook op de Diepenbroeklaan erg hard gereden, terwijl de weg veel wordt gebruikt door schoolkinderen. Andere reacties varieerden van “Ook met 30 kilometer is de kans groot dat het een racebaan blijft” tot “De politie moet er elke dag gaan staan en mensen meteen contant laten afrekenen” en “Kom op, het is een doorgaande weg. Die is ingericht op 50 kilometer per uur.”

Reageer op dit artikel
1
Jan  Theeuwen, Baarlo (LB) (3-8-2017 | 13:27)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Ik ben het eens met de Poll, er wordt veel te hard gereden, en het is een wonder dat tot heden geen ernstigere ongelukken zijn gebeurd. Sterker nog, ik zou nog verder willen gaan en de
huidige 30 km zone vanaf kruispunt Markt,Hoogstraat tot bij Sjiwa, naar 15 km verlagen en verlengen tot aan de Bollenberg.
Juist vanaf en op dit kruispunt wordt vaak vol gas doorgereden met alle risico's van dien.
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie