Poll week 46

16-11-2017 door: Redactie
In Panningen ligt sinds kort bij basisschool De Wissel een Kiss en Ride-strook. Die is bedoeld voor ouders of verzorgers om snel hun kinderen in of uit de auto te laten stappen. Door de strook te maken, denkt de school het makkelijker en veiliger te maken voor de kinderen. In Maasbree bestaat zo’n strook al langer. Volgens de gemeente bevalt de Kiss en Ride daar uitstekend.

Precies het tegenovergestelde zou moeten gebeuren. Zorgen dat scholen niet meer met de auto bereikbaar zijn. Misschien komen er dan meer kinderen met de voet of de fiets. Nu wordt het brengen met de auto toegejuicht, terwijl het juist ontmoedigd zou moeten worden. Dit geeft een slecht signaal.

Van de andere kant is zo’n strook goed voor de veiligheid van de kinderen. Daar gaat het om. Ouders ompraten om ze niet meer met de auto te brengen, is heel lastig en dan is een kiss en ride-strook een goed alternatief om de kinderen veilig en snel op school te laten komen. Het scheelt een hoop chaos en drukte ’s morgens bij de school.

Kiss en ride-stroken maken is een slimme zet. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 56%
Oneens 44%

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie