Poll week 49

6-12-2017 door: Redactie
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft onlangs voorgesteld om vuurpijlen en knalvuurwerk te verbieden. De raad noemde de jaarwisseling het gevaarlijkste moment van het jaar. Afgelopen jaar kwamen er 472 mensen op de spoedeisende hulp terecht door toedoen van vuurwerk en er viel zelfs één dode. Ook leidt vuurwerk bij veel mensen tot een onveilig gevoel.

Daarom zou het beter zijn om geen particulier vuurwerk meer af te steken tijdens de jaarwisseling. De traditie van het vuurwerk kan door professionele shows behouden blijven. Zo is er vuurwerk, maar staat de veiligheid van mensen wel weer voorop.

Maar aan de andere kant, als vuurwerk gewoon goed wordt afgestoken, is het over het algemeen niet gevaarlijk. Alleen als het verkeerd gebruikt wordt, komen er gevaren bij kijken, en dan moet het inderdaad worden aangepakt. Maar een algeheel verbod op legaal vuurwerk is oneerlijk en niet reëel. Bovendien zou een verbod op de verkoop van legaal vuurwerk, de verkoop van illegaal vuurwerk in de hand werken, en dat is nog veel gevaarlijker.

Een vuurwerkverbod vergroot de veiligheid. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 75%
Oneens 25%

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie