Poll week 50

14-12-2017 door: Redactie
Voetbalclub SV Panningen begint binnenkort met het digitaliseren van het eigen archief. Dat komt straks allemaal op de historische website PeelenMaasNet te staan. Het archief daar wordt steeds uitgebreider en kan als dé plek gezien worden waar de historie van de dorpen uit Peel en Maas te vinden is. Daarom de poll van deze week of niet alle verenigingen een initiatief als bij SV Panningen zouden moeten tonen.

Het is echter niet de taak van verenigingen om alles te digitaliseren. Juist de historische verenigingen zoals de heemkundeverenigingen zouden het op moeten pakken. Zij gaan over de historie. Of PeelenMaasNet zelf moet het oppakken, zij wil het immers op haar site hebben. De gemeente kan ook mensen betalen om het te regelen. Dan komt er geen druk bij de verenigingen te liggen. De vrijwilligers hebben het al druk genoeg.

Het is veel te veel werk voor PeelenMaasNet en de heemkundeverenigingen om alles online te zetten. Als iedereen zijn eigen onderdeel doet, wordt het werk verdeeld en valt de werkdruk per vereniging mee. Iedere vereniging wil toch graag dat zijn historie bewaard blijft voor de toekomst? Dan moeten ze daar ook zelf aan meewerken.

Alle verenigingen moeten hun archief digitaliseren. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 42%
Oneens 58%

Reageer op dit artikel
1
jos janssen, MAASBREE (16-12-2017 | 14:41)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Het zou mooi zijn als dat kon. Dat denk ik met name aan de wat oudere verenigingen, schutterijen, fanfares, beugelclub, carnavalsverenigingen enz. die vaak mooi beeldmateriaal hebben. Maar je kunt ze niet dwingen om dat te doen. En je kunt ook niet de vrijwilligers van Peelenmaasnet alles laten doen. In dat geval zou de vereniging trouwens alles uit handen moeten geven. Als ze het zelf doen niet. Maar het lijkt mij wel voor alle verenigingen een must om te digitaliseren. Want gebeurt er iets zijn ze alles kwijt. Als de gemeente hiervoor mensen zou gaan betalen zou ik dat een kwalijke zaak vinden. Mij lijkt dat er wel belangrijkere dingen zijn die betaald moeten worden. De zorg voor ouderen bijvoorbeeld.
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie