Proef met inzamelen kerstbomen

3-1-2018 door: Redactie
Gemeente Peel en Maas haalt dit jaar de kerstbomen in Beringe, Grashoek en Koningslust niet meer op. Inwoners moeten ze zaterdag 6 januari zelf naar een centraal inzamelpunt brengen. Het inzamelen is een proef; in de overige kernen worden de bomen binnen de bebouwde kom gewoon opgehaald.

Voorheen werden de oude kerstbomen, zonder pot en versiering, huis-aan-huis opgehaald door medewerkers van gemeente Peel en Maas. Dit jaar besloot de gemeente echter een proef te houden waarbij inwoners in drie kernen de bomen zelf wegbrengen. Inwoners van Beringe kunnen hun kerstboom tussen 09.00 en 11.00 uur wegbrengen naar de parkeerplaats op de Bèr Vullingsstraat. In Grashoek is het verzamelpunt op de parkeerplaats bij gemeenschapshuis De Ankerplaats, waar de bomen van 10.00 tot 12.00 uur naartoe kunnen worden gebracht. In Koningslust kan dit tussen 11.00 en 13.00 uur op de parkeerplaats naast de kerk.

In de overige acht kernen van de gemeente worden de bomen wel nog aan huis opgehaald, maar enkel bij woningen binnen de bebouwde kom. Op de papieren afvalkalender of op de website van gemeente Peel en Maas kan elk huishouden zien welke dag de boom wordt opgepikt. Inwoners die buiten de kom wonen, kunnen de boom naar het milieupark brengen. Die is vanaf woensdag 3 januari weer geopend.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie