Project ‘Zon voor asbest’ van start

9-5-2018 door: Redactie
Het asbestsaneringsproject ‘Zon voor asbest’ gaat donderdag 17 mei van start. Dan wordt het eerste asbestdak van een boerderij in Egchel verwijderd en komen er zonnepanelen voor in de plaats. Het project is een initiatief van enkele duurzaamheidscoöperaties uit de gemeenten Peel en Maas en Leudal.
maskTop
Project ‘Zon voor asbest’ van start
maskBottom
De boerderij van maatschap Bongers in Egchel

Wethouder Paul Sanders van gemeente Peel en Maas geeft donderdag het startsein voor het project door een stuk asbest, van het eerste dak dat met het project meedoet, te verwijderen. Vervolgens wordt alle asbest opgeruimd en wordt het dak voorzien van zonnepanelen. De elektriciteitsopbrengst van die panelen ondersteunt de financiering van de sanering, aldus Jo van den Beucken van coöperatie Peel Energie.

Het project ‘Zon voor asbest’ is een initiatief van meerdere coöperaties die zich bezighouden met duurzaamheid, waaronder Zuidenwind, Boerderijweg, Peel Energie en Leudal Energie. De twee laatstgenoemden hebben het saneringsproject samen concreet opgepakt. Dit omdat in 2024 alle asbestdaken in Nederland verwijderd moeten zijn. De provincie Limburg zou bezig zijn met het uitwerken van plannen om gemeenten hierin te ondersteunen. De gebouwen waar het asbesten dak in het kader van het project plaats maakt voor zonnepanelen, liggen aan de Boerderijweg in Leudal en aan de Karissendijk in Peel en Maas.

Het startsein voor het project ‘Zon voor asbest’ wordt donderdag 17 mei om 11.00 uur gegeven bij de boerderij van de maatschap Bongers aan de Karissendijk 14 in Egchel. Wie wil komen kijken, wordt verzocht zich aan te melden via
info@peelenergie.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie