Diploma’s reddings­brigade Helden uitgereikt

23-2-2017 door: Redactie
De Heldense reddingsbrigade hield zaterdag 18 februari haar examens. Er werd afgezwommen voor de junior redder-, zwemmend redder- en lifesaver-diploma’s. Alle deelnemers zijn geslaagd.
maskTop
Diploma’s reddings­brigade Helden uitgereikt
maskBottom

De junior redder-diploma’s zijn de eerste diploma’s die de kinderen kunnen halen bij de reddingsbrigade. Bij deze diploma’s ligt vooral nog de nadruk op de zwemtechnieken en jezelf goed kunnen redden in het water. Ook leren de kinderen al hoe ze iemand in nood dicht bij de kant kunnen helpen met bijvoorbeeld een stok of touw. Voor junior redder 1 zijn Samira Geris, Fenna Janssen, Timo Janssen en Sasha de Kroon geslaagd. Voor junior redder 2 zijn Arlene Smeets, Hayat Essebaai, Kes Heijmans en Tjemme Peeters geslaagd. Voor junior redder 3 slaagden Fleur Engels, Marijn Engels, Stein Houben en Lotte Wilms. Junior redder 4 werden Fenna Geris, Lars Houben, Dave Janssen, Sabien Theelen Joost Verlinden, Lynn Verlinden en Sem Wilms.

Bij de zwemmend redder diploma’s worden heel veel droge en natte reddingen geoefend waarbij de redders zelfstandig iemand in het water gaan redden en deze met de juiste technieken en reddingsmiddelen terug brengen naar de kant. Joep Doensen, Noud Salden, Siem Janssen en Karlijn Krebbekx haalden het diploma zwemmend redder 1. Zwemmend redder 2 werd Krista Gielen. Zwemmend redder 4: Denise Fontaine en Luna Leenders.

Voor de lifesaver-diploma’s moeten de kandidaten een theorie-examen over reddingen in binnen- en buitenwater maken. In de praktijk leren ze grotere en moeilijkere reddingen uit te voeren bij een ongeval zoals iemand met rug of nekletsel. Hierbij moeten ze met elkaar samen werken en leren leiding geven. Voor Lifesaver 2 is Lisanne Schroën met grote complimenten van de examencommissie geslaagd.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie