Schutterij Helden negende op OLS

12-7-2018 door: Redactie
Schutterij Sint Lambertus uit Helden is zaterdag 7 juli als negende geëindigd op het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in het Belgische Ophoven. De vereniging is tevreden, laat ze weten: “We hebben het dik en dubbel verdiend.” De overwinning ging dit jaar naar Sevenum, dat volgend jaar het evenement mag organiseren.

De zes schutters uit Helden wisten op de eerste OLS-dag op zondag 1 juli alles raak te schieten en mochten daarom terugkomen voor de tweede dag. In totaal streden 26 schutterijen om D’n Um door op bolletjes te schieten van 1,5 centimeter groot. De zon stond voor de schutters niet optimaal en dat zorgde er mede voor dat na een half uur al 14 schutterijen uitvielen, waaronder Sint Nicolaas uit Meijel. “Flinke pech”, vertelt voorzitter John van Rooij. “Het is enorm jammer dat we er al zo snel uit lagen, maar we zijn toch wel tevreden. Onze eerste doelstelling, meedoen aan de tweede dag, hebben we gehaald. Helaas lukte het niet om het tweede doel te halen en dat was winnen. Volgend jaar proberen we het gewoon weer.”

Sint Lambertus uit Helden sneuvelde in de zevende kavelronde, waarmee ze op de negende plek eindigde. “We zijn teleurgesteld, maar laten ons niet uit het veld slaan”, laat ondervoorzitter Bert Kusters van de schutterij weten. “We mogen onszelf toch weer bij de top 10 rekenen en daar zijn we enorm trots op. Onze schutters hebben goed geschoten, ondanks dat het gemeen waaide. Natuurlijk hopen we elk jaar dat er meer in zit, dus volgend jaar doen we gewoon weer mee. Het moet een keer lukken om D’n Um naar Helden te halen.”

Schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum wist in de dertiende kavelronde te winnen van schutterij Sint Petrus & Paulus uit Susteren. Het zestal mocht het bijbehorende beeldje D’n Um in ontvangst nemen en krijgt de taak het schuttersevenement volgend jaar te organiseren. “Ze hebben het dik en dubbel verdiend”, aldus de Heldense Kusters. “En volgend jaar is het OLS weer eens lekker dichtbij.” Van Rooij deelt diezelfde mening: “Dan gaan we lekker op de fiets. Elk nadeel heeft dan toch weer zijn voordeel.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie