Wiel Blomen nieuwe ­schutterskoning Maasbree

11-4-2018 door: Redactie
Bij schutterij St. Martinus in Maasbree werd zondag 8 april het koningsvogelschieten gehouden. Er schoten zes jeugdleden om de jeugdkoning-titel en ook de titel onderkoning en koning werden die dag aan de beste schutter toebedeeld.
maskTop
Wiel Blomen nieuwe ­schutterskoning Maasbree
maskBottom
Jeugdkoning Bram Keulen-Koning, Wiel Blomen en onderkoning Jos Haenen (Foto: Broni Cevat)

Nadat het koningspaar Gerrit en Mieke Sengers was afgehaald op Acaciahof, trok de schutterij door het dorp naar schuttersterrein ‘Oppe Schor’. Eerst ging de jeugd van start. Er waren zes jeugdige leden die mee wilden schieten voor de titel. Het was tenslotte Bram Keulen die met een welgemikt schot de vogel deed vallen.

Hierna was er de opstart naar de titel Onderkoning 2018. Na 34 schoten was het commandant Jos Haenen die de vogel naar beneden haalde. Na een korte pauze gingen negen schutters van start voor de titel Koning 2018. En deze laatste was een stuk taaier dan de voorgaande. Er leek geen einde aan te komen totdat Wiel Blomen eens tot opperste concentratie overging. En met het 122e schot vond de fraaie koningsvogel zijn einde. De man die door iedere schutter op handen wordt gedragen veroverde de door hem felbegeerde titel. Op zaterdag 28 april krijgen de koningen een receptie aangeboden in Partycentrum Niëns in Maasbree.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie