Niet alleen snelheid probleem op Molenstraat

14-2-2018 door: Redactie
Niet alleen de snelheid zorgt voor problemen op de Molenstraat in Helden. Ook de mogelijkheden om te parkeren en het aanzien van de straat zijn erg slecht, zo stellen een aantal bewoners van de straat. Ans van der Jagt woont aan de Molenstraat en zegt het probleem al jaren aan te kaarten bij gemeente en politie. Voor Nicole Titulaer zijn de problemen inmiddels zo groot dat ze besloot met haar bedrijf te verhuizen, weg van de Molenstraat.

Twee weken geleden plaatste HALLO al een stuk over de snelheid op de Molenstraat, maar daarna kwamen klachten binnen over meer dan alleen het te hard rijden. Nicole Titulaer is samen met haar man Sjaak eigenaar van Lekker Laeve Yoga en Personal Training aan de Molenstraat. Ze zegt dat ze mede door de problemen besloten heeft te verhuizen met haar bedrijf. “Klanten van ons hebben gewoon geen plek om te parkeren. Ze rijden de hele buurt door op zoek naar een plekje. We hebben onze klanten gevraagd wat ze graag beter zouden zien bij een verhuizing en het parkeren stond op de eerste plek.”

“We gaan regelmatig met klanten een stuk door het bos hardlopen. In de avonduren staat het hier echter helemaal vol met auto’s. Twee banden op de stoep, helemaal op de weg, inritten geblokkeerd, we hebben het allemaal meegemaakt. Het ergste is dan dat je met die loopgroep niet over de stoep kunt en over de straat moet lopen. En dan komt het snelheidsprobleem weer naar voren. Het is niet meer veilig hier.”

Ans van der Jagt heeft een gezinshuis aan de Molenstraat waar ze kinderen opvangt en woont. Ze is al meer dan acht jaar bezig om de snelheid aan te pakken op de Molenstraat. De laatste tijd kwamen daar ook het parkeren en de verpaupering van de buurt bij. “De snelheid staat nu al op de agenda, nu is het tijd om ook die andere zaken te belichten. We ­hebben hier een aantal succesvolle bedrijven­ op de straat zitten en dat vind ik geweldig, echt waar. Dat is heel goed voor de leefbaarheid en het maakt de weg levendig, maar qua parkeren is de Molenstraat daar niet op berekend. We komen plekken tekort.”

Volgens Ans valt of staat een eventuele aanpak met Palladio. De voormalige discotheek staat inmiddels bijna een jaar leeg en het onkruid begint hoger te groeien. In combinatie met de dichtgetimmerde ruiten van de naastliggende panden die ook bij de discotheek horen, zorgt dat voor een matige aanblik. “Ideaal zou zijn als de naastliggende gebouwen gesloopt zouden worden en dat daar dan parkeerplaatsen komen te liggen. Maar de bank die nu eigenaar is van die gebouwen wil het voor zoveel mogelijk geld verkopen aan een projectontwikkelaar, wat overigens wel te begrijpen is.“

Een directe oplossing voor de problemen is lastig, weten ook Nicole en Ans. De Molenstraat is een provinciale weg en Palladio is particulier bezit. Ans heeft wel al gesprekken gepland met politieke partijen en ook het Dörper Overleg heeft aangegeven de Molenstraat op de agenda te zetten bij vergaderingen. Er lijkt dus schot in de zaak te zitten. Ans: “Eerst maar eens zien of er echt iets gebeurt, maar het gaat de goede kant op nu er meer aandacht voor komt.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie