Onderzoek naar sociale woningen

6-4-2017 door: Redactie
Het College van B&W van Peel en Maas wil 90.000 euro uitgeven voor onderzoek naar de herinvulling van de vmbo-locatie en woonwijk het Piushof in Panningen. Dat schrijft het college in een voorstel aan de gemeenteraad. De raad beslist later dit jaar over het voorstel. Er wordt in het plan vooral gekeken naar opties voor sociale woningbouw.

De gemeente Peel en Maas en woningcorporatie Wonen Limburg zien sterke samenhang tussen de vmbo-locatie en het Piushof, waardoor ze beide meegenomen worden in het onderzoek. “Er is behoefte aan sociale woningbouw dichter bij het centrum. Dat is de aanleiding om er een gecombineerde opgave van te maken”, aldus het college. In het onderzoek wordt eerst alles geïnventariseerd, waarna er financiële opzetten en doorrekeningen worden gemaakt door een onafhankelijk bureau.

Met de vmbo-locatie wordt het terrein aan de Raadhuisstraat in Panningen bedoeld. Daar was voorheen de vmbo-richting van het Bouwens gevestigd, maar die is sinds september verhuisd naar de Minister Calsstraat in Panningen. De gebouwen staan leeg en staan onder beheer van Prevendum die er antikraakwoningen in vestigde.

De herontwikkeling van de locatie is gewenst, aldus het college. “Een deel van de bestaande gebouwen heeft waarde zonder monumentaal te zijn. Het heeft een goede ligging nabij het centrum en aan het groene Dr. Poelsplein.” Eerder werd al bekendgemaakt dat er geen supermarkt op de locatie komt, maar dat er gekeken wordt naar woningbouw.

Woongebied Piushof is voor de helft in bezit van de gemeente en voor andere helft in bezit van Wonen Limburg. De 72 sociale huurwoningen waren aan vervanging toe, schrijft het college. “Wonen Limburg is gestart met het elders onderbrengen van de bewoners van de Piushof. De woningen worden vanwege de slechte staat niet heringevuld.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie