Terugkeer Limburgse Handbal Dagen in Panningen

3-1-2018 door: Redactie
De Limburgse Handbal Dagen vonden voor het eerst sinds 2011 weer gedeeltelijk plaats in Panningen. Op woensdag 27 en donderdag 28 december konden handballiefhebbers naar sporthal De Heuf komen om te kijken naar verschillende topwedstrijden. Hoewel thuisploeg Herpertz Bevo Hc sportief geen potten wist te breken, was de organisatie tevreden over het verloop van de dagen.
maskTop
Terugkeer Limburgse Handbal Dagen in Panningen
maskBottom
Dario Polman in actie (Foto: Foto ReZa)

Het handbaltoernooi deed eerder al Panningen aan, maar de afgelopen vijf jaar bleef De Heuf verstoken van tophandbal na de kerst. In oktober maakte de organisatie echter bekend weer wedstrijden in Noord-Limburg te gaan afwerken. Ruud Flos, lid van de organisatie, vindt het een goede keuze. “Het verlaagt de drempel voor mensen uit het noorden van Nederland. Het is toch een stuk minder ver rijden voor hen. De wedstrijden waren een bezoekje wel waard. De teams waren aan elkaar gewaagd. De handballiefhebber is in elk geval aan zijn trekken gekomen.”

Flos is heel tevreden over het verloop van de dagen. “Zeker de eerste dag hadden we een vrij volle hal. Daarnaast is alles om het handbal heen ook heel goed gegaan.” Flos zat al bij de organisatie toen in 2009, 2010 en 2011 wedstrijden in Panningen werden gespeeld. “We hebben een draaiboek én ervaring en weten dus wel wat nodig is. Natuurlijk heb je elke keer nieuwe uitdagingen, maar we hadden alles goed op de rit.”

‘Fysiek wat te kort’

De mensen die inderdaad hun weg hadden gevonden naar De Heuf kregen in de eerste wedstrijd van Bevo meteen een spannend duel voor de kiezen. De Panningnaren speelden met 28-28 gelijk tegen het nationale team van Israël. Daarna werd verloren van HC Odorheiu Secuiesc uit Roemenië en ABC/UMinho Braga uit Portugal. Vooral tegen die laatste had er meer ingezeten, vertelt speler Dario Polman. “In dat duel kwamen we fysiek wat tekort. We misten ook wat spelers die niet mee konden doen. Het is geen schande dat we verloren van die ploegen, maar ik denk dat we met een fitte selectie beter hadden gepresteerd.”

Polman vond het fijn om in de eigen hal de wedstrijden te kunnen afwerken. “Het scheelt ons al behoorlijk wat reistijd. Nu hoefden we niet drie dagen naar Sittard af te reizen”, aldus de handballer. Op de laatste dag, vrijdag 29 december, speelde Bevo voor de zevende plek wel nog in Sittard. Tegenstander was rivaal OCI-LIONS uit Sittard. Bevo wist in het hol van de leeuw met 27-24 te winnen. “Dat is natuurlijk altijd lekker: in Sittard winnen van de Lions”, vertelt Polman. “Je zag in het duel ook wel dat we echt gedreven waren om toch die wedstrijd nog te winnen en het toernooi positief af te sluiten.”

Bezoekersaantallen punt van discussie

Naast de wedstrijden van de LHD stond De Heuf ook in het teken van kennismaken met de handbalsport. Zo waren er tussen de wedstrijden door clinics voor de jeugd. Ook waren in de tweede hal bij De Heuf tien springkussens neergezet. “De ouders konden blijven zitten in de zaal en de jeugd vermaakte zich uitstekend op de springkussens”, aldus Flos. “Dat waarderen bezoekers wel.” Toch viel het aantal toeschouwers wat tegen. Flos: “Het toeschouwersaantal is altijd een punt van discussie. Veel mensen moeten gewoon werken die dagen en de wedstrijden vonden over de gehele dag plaats. Dat is een lange zit. Het is lastig om dan de hal steeds vol te krijgen.”

Aan de vrijwilligers lag het in ieder geval niet, aldus Flos. “Die zijn een belangrijk onderdeel van de LHD. Zonder hen kunnen we helemaal niks. Er liepen zo’n 120 vrijwilligers rond op de twee dagen. Dat ging van dweilers tot de security. Dat hadden we vrij snel geregeld.” Volgend jaar weer een editie in Panningen? Flos: “We gaan eerst evalueren en dan zullen we zien of we in december weer de LHD in De Heuf hebben.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie