Toekomstige profvoetballers een nachtje te logeren

24-8-2017 door: Redactie
René en Mariëlle Boots uit Maasbree zijn één van de vijftig gezinnen die van zaterdag 26 op zondag 27 augustus voetbaltalenten te logeren krijgen in hun eigen huis. Dan vindt in Maasbree het MVC Top O12-toernooi plaats met toekomstige profvoetballers van clubs als Ajax, FC Twente, Borussia Dortmund en Chelsea FC.
maskTop
Toekomstige profvoetballers een nachtje te logeren
maskBottom

Het MVC Top O12-toernooi is een internationaal voetbaltoernooi voor spelers onder de twaalf jaar, voorheen de D-jeugd. Het is de twaalfde keer dat dit in Maasbree wordt georganiseerd door voetbalvereniging MVC’19. Er doen jonge talenten van betaalde voetbalclubs uit binnen- en buitenland aan mee, waaronder Feyenoord, Ajax, AZ, FC Twente, VVV Venlo, amateurteam MVC’19 Maasbree, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen (Duitsland), KRC Genk (België), Aberdeen FC (Schotland) en Chelsea FC (Engeland).

De familie Boots krijgt zaterdag twee logés van Ajax. Hoewel het gezin met zoon Nick (13), dochter Maartje (10) en zoon Luuk (bijna 10) al vijf personen telt, draaien ze hun handen niet om voor twee extra gasten. “Ons huis is groot genoeg en er is altijd plek. We maken een kamer voor ze vrij waar ze samen verblijven”, vertelt Mariëlle (40). Toen in 2006 werd gestart met het MVC Top D-toernooi, zoals het destijds heette, werden de jeugdspelers ondergebracht in hotels in de omgeving. Mariëlle: “Na een jaar of vier koos de organisatie voor gastgezinnen. We hebben onszelf toen meteen opgegeven. Inmiddels hebben we al spelers van AZ, Feyenoord en Gent over de vloer gehad. Ajax is nu voor het eerst bij ons.”

De ouders van de jeugdspelers verblijven meestal op een camping in de buurt. Mariëlle: “Het is maar voor één nachtje, dus we zorgen er natuurlijk voor dat de jongens het naar hun zin hebben. Ze mogen zelf kiezen wat we als avondeten krijgen. Pizza, frietjes, barbecue of een menu bij de McDonald’s die hier op loopafstand ligt. We halen van alles in huis, zodat we op elke wens zijn voorbereid. ‘s Ochtends zorgen we voor een goed ontbijt. Verse broodjes, een gekookt eitje en jus. Heel gezellig.”

Nick, Maartje en Luuk vinden het maar wat leuk, twee logeetjes erbij voor een nachtje. Hoewel ze volgens hun ouders eerst de kat uit de boom kijken als twee vreemde gezichten op de stoep staan. René (45): “Tot het ijs gebroken is en ze het samen naar hun zin hebben.” “Eerst geven we een rondleiding door het huis en de tuin. Na het eten gaan we meestal trampolinespringen, voetballen of zwemmen”, vertelt Maartje, die zelf ook voetbalt. “’s Avonds mogen we langer opblijven en kijken we samen televisie met chips en een glaasje cola.”

Veel gastkinderen kijken hun ogen uit wanneer ze in Maasbree aankomen. “We hebben een grote tuin, een hond en poes, een wei met schapen en appelbomen”, aldus Mariëlle. “Veel jongens wonen in de binnenstad en spelen op straat omdat ze in een flatje wonen. Sommigen hadden dan ook nog nooit appels aan bomen zien hangen. Ze vroegen zich toen hardop af of ze die ook echt konden eten.” René: “Het is leuk om eens te horen hoe zij het thuis hebben en hoe zij wonen. Hier hebben ze alle ruimte om buiten te spelen. Vaak horen we de ouders zeggen ‘Ze hebben het zelden zo goed als hier in Bree’.”

De familie kan het iedereen aanraden om voor een nachtje gastgezin te zijn. “Het blijft leuk om te doen. Je krijgt steeds heel andere kinderen in huis. We gaan niet echt op vakantie dit jaar, dus dit is voor ons een beetje vakantie vieren”, aldus René. Knipogend voegt hij eraan toe: “En als onze logés het nu later gaan maken in het voetbal, is het natuurlijk geinig als we kunnen zeggen: ‘die heeft nog bij ons gelogeerd’.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie