Twee raadsleden van Lokaal naar AndersNu

11-1-2018 door: Redactie
De gemeenteraadsleden Edward Wezenberg (53) uit Baarlo en Peter Craenmehr (64) uit Panningen stappen per direct over van Lokaal Peel&Maas naar AndersNu. De twee waren het niet eens met hun plek op de kandidatenlijst van Lokaal Peel&Maas voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart. Craenmehr wordt lijsttrekker voor AndersNu bij de verkiezingen.
maskTop
Twee raadsleden van Lokaal naar AndersNu
maskBottom

Jos Wilms, de huidige fractieleider van AndersNu, is blij met de komst van de twee leden. “Het zijn twee politiek ervaren mensen die het gedachtegoed van AndersNu delen.” Wilms zit momenteel zelf nog in de raad samen met partijgenoot Marij Peeters. Wilms besloot vanwege zijn leeftijd om niet zelf nog een keer als lijsttrekker op te treden en ook Peeters doet na de verkiezingen een stapje terug. Wilms: “Ik ben nu 75 jaar en het is tijd om het roer over te geven aan anderen. Met de komst van de twee nieuwe leden kunnen we de continuïteit van AndersNu in goede handen leggen.”

Craenmehr neemt per 1 februari het fractievoorzitterschap over van Wilms. Wilms: “Met deze aanwinsten hoopt AndersNu op basis van inhoud dè lokale partij te worden.” Craenmehr en Wezenberg stappen over naar AndersNu omdat ‘het gedachtengoed van de partij volledig ruimte biedt voor eigen inbreng’. Daarnaast biedt de partij ‘de kans voor een verdere persoonlijke groei’, aldus de twee raadsleden. De kiestlijst van AndersNu wordt eind januari bekendgemaakt. Jos Wilms zal daar op staan als lijstduwer.

Lokaal Peel&Maas begon de raadscyclus vier jaar geleden met negen zetels, maar inmiddels zijn er daar nog zes van over. In juni besloot Jeanne Hesen verder te gaan als eenmansfractie nadat ze zich niet meer kon vinden in hoe de lokale partij de politiek bedreef. In oktober sloot ze zich aan bij de VVD. Wezenberg en Craenmehr waren het niet eens met hun plek op de kandidatenlijst van Lokaal Peel&Maas voor de komende verkiezingen, waardoor ze besloten over te stappen. De kandidatenlijst van Lokaal Peel&Maas is nog niet openbaar gemaakt.

Lokaal Peel&Maas vindt de overstap van de twee raadsleden jammer. “Wij betreuren ten zeerste dat zij onze partij verlaten, doch respecteren hun keuze”, aldus Jos van Hal, voorzitter van Lokaal Peel&Maas. De reden dat de kandidatenlijst van de partij nog niet bekend is gemaakt, komt volgens Van Hal omdat er nog een aantal gesprekken in de afrondende fase zit. “We hebben contact met de kandidaten en het is eigenlijk wachten op een definitief ja. Het is natuurlijk een grote stap voor mensen om politieke kleur te bekennen. Zodra de lijst definitief is, brengen we die naar buiten.”

Door de overstap van de twee raadsleden verliest de coalitie van Lokaal Peel&Maas, VVD Peel en Maas en PvdA/GroenLinks de meerderheid in de raad. Ze hebben nu nog 13 van de 27 zetels. AndersNu heeft tot aan de verkiezingen op 21 maart nu vier zetels in de gemeenteraad.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie