Een vakantiehuisje aan de Adriatische kust

31-8-2017 door: Redactie
Je helemaal thuis voelen kan ook op vakantie. HALLO brengt deze zomer verschillende vakantiehuisjes en hun eigenaren in beeld. Of dat nu een huis op wielen is, een vakantiehuisje in Nederland of een appartementje in het buitenland. Zes jaar geleden bouwden Jan (66) en Wil (65) den Mulder uit Helden samen met hun gezin een huis en vakantieappartementen in de Kroatische plaats Tisno.
maskTop
Een vakantiehuisje aan de Adriatische kust
maskBottom

Via bekenden kwam de familie Den Mulder terecht in Tisno. “Het is een klein dorpje aan de Adriatische kust bij de Kornati-eilanden en de Krka-watervallen”, vertelt Chantal den Mulder, schoondochter van Jan en Wil.

“Hoewel het een rustige plek is, zijn er wel verschillende restaurantjes, terrasjes, winkeltjes en stranden in de buurt. Ook de natuur bij Tisno is heel erg mooi. We waren dan ook meteen verkocht. Toen er een kavel vrij kwam, hebben we besloten om een huis te bouwen. In eerste instantie voor onszelf, maar later besloten we dat we het leuk zouden vinden als meer mensen van deze plek kunnen genieten. Daarom hebben we appartementen erbij gebouwd, die we nu zo’n twee jaar verhuren.”

Het huis werd zes jaar geleden gebouwd, zo’n vijftig meter van de zee. Chantal: “We wilden een huis met twee appartementen voorzien van alle luxe en kwaliteit zoals we dat in Nederland gewend zijn. De appartementen zijn modern ingericht en hebben vanuit het balkon een mooi panorama over de zee en het dorp. De naam van het huis en de appartementen zijn vernoemd naar onze kinderen Ruben, Milan en Lucas. Zo heet het huis Rubina en de appartementen Mila en Luca. Toen Robs broer ook kinderen kreeg, is het privéappartement op de begane grond vernoemd naar Twin. Inmiddels is er nog een kleinzoon bijgekomen, dus misschien wordt het weer tijd om uit te breiden.” De familie gaat enkele keren per jaar naar Tisno, voornamelijk in het voorjaar, de zomer en het najaar. “In deze periode zijn de appartementen ook te huur”, legt Chantal uit.

“Ik houd samen met Rob de website en onze Facebookpagina bij. Hier zetten we regelmatig berichten op. Op dit moment hebben we veel mensen uit Peel en Maas op bezoek. Het is leuk om mensen uit je eigen omgeving ook te laten genieten van deze mooie plek. Maar we krijgen niet alleen maar mensen uit onze gemeente op bezoek. Zo zijn er ook enkele gasten uit Friesland die de weg naar ons vakantiehuisje al twee jaar op rij gevonden hebben. Het gaat ons er niet om om vol te zitten, maar gewoon om samen met bekenden te genieten.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie