Veiligheid Kennedy計lein Maasbree onderzocht

7-2-2018 door: Redactie
Maasbree heeft haar keuze gemaakt: het Kennedyplein in Maasbree wordt over een aantal weken verfraaid en zou in april klaar moeten zijn. Waar enkel nog aan wordt gewerkt, is de veiligheid op en rondom het dorpsplein, zo laat Dorpsoverleg Maasbree weten.
maskTop
Veiligheid Kennedy計lein Maasbree onderzocht
maskBottom
Impressie: Drissen Design

De opdracht is de deur uit, laat Bart Linssen van het dorpsoverleg weten. “Het duurt zo’n acht weken voordat alles geleverd is, zoals het groen, maar uiteindelijk moet het plein in april zijn ingericht zoals op de tekeningen die we hebben laten maken.” Het dorpsoverleg was tevreden met de respons die zij kreeg op de poll die enkele weken geleden in het leven was geroepen. “Van alle stemmen die we online op Facebook kregen en op papier via de Dorpsdagvoorziening (DDV), was uiteindelijk 86 procent vóór verandering van het plein”, aldus Linssen. “Er werd een duidelijke voorkeur uitgesproken en daar waren we blij mee.”

Input geleverd vanuit het dorp

Online kreeg het overleg nog de opmerking van inwoners waarom gekozen was voor maar twee opties: kiezen voor het plan dat was ontworpen, of niets doen en het plein zo laten. Te weinig keus, vonden sommige Maasbreenaren. “Er waren al drie avonden met betrokkenen vooraf gegaan aan die poll, dus er was goed over nagedacht”, aldus Linssen. “De werkgroep heeft het uitgewerkt, er is input geleverd vanuit het dorp. We hebben geprobeerd iedereen erbij te betrekken en iedereen te bereiken.”

Parkeerplaats vindbaarder maken

Gemeente Peel en Maas werkt momenteel nog aan de verbetering van de verkeersveiligheid op en rond het plein. “Er kwamen alsnog veel reacties over de veiligheid rondom het plein, over parkeeroverlast en het feit dat schoolgaande kinderen er niet veilig kunnen oversteken”, vertelt Linssen. “De gemeente zoekt nu uit wat de beste oplossing is en op welke locatie eventueel een zebrapad gemaakt kan worden.” Dat heeft volgens het dorpsoverleg nog wat voeten in de aarde, omdat binnen 30-kilometerzones niet vaak oversteekplaatsen worden gerealiseerd. Daarnaast is het dorpsoverleg toegezegd dat er tien verkeersborden geplaatst worden die andere parkeerplaatsen, onder andere aan de andere kant van de basisschool aan Op de Kemp, vindbaarder maken.

Directeur Lia Roefs van basisschool De Violier laat weten regelmatig in gesprek te zijn met de gemeente over de verkeersveiligheid op en om het plein. “Straks moet voor de ouders en kinderen duidelijk zijn waar ze zich veilig kunnen bewegen”, vertelt ze. “Als school hebben we uitdrukkelijk gevraagd om een zebrapad ter hoogte van de bieb en die komt er, heeft de gemeente gezegd. We zijn blij als het plein straks weer een leefbaar en veilig plein is. Dan willen we ouders ook weer gaan stimuleren met de fiets te komen in plaats van met de auto.”

Het nieuwe Kennedyplein wordt gerealiseerd met financiële steun van onder andere de gemeente (50.000 euro), een donatie van 15.000 euro van de Rabobank en steun ‘in natura’ van ondernemers uit het dorp.

Disclaimer | Copyright 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie