Gemeenschapshuis Kessel-Eik kan verbouwd worden

22-2-2018 door: Redactie
Het gemeenschapshuis Kessel-Eik krijgt een subsidie van 810.000 euro van gemeente Peel en Maas om het verouderde pand volledig te renoveren. Dat besliste de gemeenteraad op dinsdag 20 februari. De politieke partijen waren het er over eens dat de noodzaak van verbouwing van het gemeenschapshuis hoog is.

Aan het gebouw is sinds de jaren 80 vrijwel niets meer gebeurd, waardoor renovatie noodzakelijk is. Met de 810.000 euro wordt onder meer een dorpsdagvoorzieningsruimte, ontmoetingsruimte, entree en keuken gerealiseerd. Ook wordt de toegankelijkheid voor minder validen verbeterd, komen er geluidsisolerende schuifwanden en worden het plafond, vloeren en toiletgroepen vernieuwd. Daarnaast wordt energiebesparing gerealiseerd door duurzaamheidsmaatregelen.

Verantwoord bedrag voor kleine kern?

CDA, VVD en Lokaal Peel&Maas benadrukten dat het gemeenschapshuis nodig is voor de leefbaarheid in Kessel-Eik en prezen het plan en de financiële situatie. Jos Wilms van AndersNu vond dat Kessel-Eik niet achtergesteld kan worden op andere dorpen. “We hebben dezelfde financiering ook aan andere gemeenschapshuizen verstrekt, dus dat moeten we hier nu ook doen.” Ton Hanssen vroeg zich wel af waarom Kessel-Eik net zoveel geld nodig heeft voor de verbouwing van het gemeenschapshuis als Panningen. “In Kessel-Eik wonen 800 mensen en in Panningen 7.400. Is het verantwoord om eenzelfde bedrag te geven aan een dorp met zoveel minder inwoners?” Wethouder Roland van Kessel: “Het gaat niet om aantallen, maar om de leefbaarheid in een dorp.”

De partijen stemden uiteindelijk unaniem in met de bijdrage van 810.000 euro van de gemeente.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie