VVD blijft hameren op cijfers Nieuweschool

28-12-2017 door: Redactie
Het college van B&W van gemeente Peel en Maas heeft geen aparte jaarcijfers van openbare basisschool Nieuweschool in Panningen. VVD Peel en Maas wilde die cijfers graag inzien, maar het college liet weten die niet beschikbaar te hebben. Alleen de cijfers van alle scholen samen die onder onderwijsstichting Prisma vallen, kon het college tonen. De VVD laat het er niet bij zitten.
maskTop
VVD blijft hameren op cijfers Nieuweschool
maskBottom

Al halverwege oktober stelde de VVD vragen aan het college over de Nieuweschool. Volgens de partij beloofde wethouder Raf Janssen al voor de zomer cijfers aan te leveren. Dat gebeurde niet, maar de VVD kreeg wel het antwoord dat “alles in orde was”. “Als dit zo stellig gezegd kon worden, dan zou dit toch ook met cijfers gestaafd moeten kunnen worden?”, vroeg VVD-raadslid Saskia Vintges zich destijds af.

Na de vragen volgden op 30 november de antwoorden van het college. Dat waren echter de cijfers van alle scholen van onderwijsstichting Prisma samen. Dus niet van de scholen afzonderlijk. De VVD vond dat niet voldoende en vroeg het college nogmaals om het jaarverslag van de Nieuweschool. Het antwoord van het college, gegeven op maandag 18 december, op die vraag was vrij duidelijk: “Er is geen afzonderlijk ­jaarverslag van de Nieuweschool.”

Vintges vindt dat antwoord ‘onbeschoft’. “We gaan dit bespreken met de fractie, maar ik wist van verbazing niet wat ik moest zeggen op de antwoorden. Het is toch op zijn minst raar dat er geen jaarverslag beschikbaar is. Wij willen gewoon een afzonderlijk rapport. We gaan nu bespreken hoe we dat gaan regelen, maar we laten het er zeker niet bij zitten.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie