Vwo’ers denken mee over Groote Peel

27-6-2018 door: Redactie
Leerlingen van het Bouwens in Panningen presenteerden onlangs hun duurzame adviezen met betrekking tot Nationaal Park de Groote Peel in de collegezaal van de school. Een deskundige jury beoordeelde de ­adviezen en gaat kijken of het idee van de winnende groep daadwerkelijk te realiseren is.
maskTop
Vwo’ers denken mee over Groote Peel
maskBottom

Vier adviesbureaus van jongeren uit 4 vwo gaven in hun presentaties antwoord op de vraag ‘Hoe kan Nationaal Park de Groote Peel jongeren meer bewust maken van het positieve effect van de natuur op de gezondheid?’. Adviesbureau Peelpret werd met haar bakfiets-concept, en het idee om een hoogteparcours te bouwen aan de randen van het nationale park, door de jury tot winnaar gekroond. De leerlingen hadden bij hun concept ook nagedacht over vervoer en de inzet van sociale media. De jury bestond onder andere uit David Moorrees, lid van de werkgroep De Groote Peel en beleidsadviseur van gemeente Peel en Maas, Rob van Gameren, directielid van de school, en Renske Visscher, regiodirecteur van Stichting IVN Natuureducatie.

Het Jongeren Adviesbureau wordt georganiseerd door Stichting IVN Natuureducatie en werd dit keer uitgevoerd in opdracht van Nationaal Park de Groote Peel. In achttien ­lessen leren leerlingen van het voortgezet onderwijs in groepjes hoe zij een adviesbureau opstarten, om vervolgens als bureau onderzoek uit te voeren op een gekozen duurzaam vraagstuk. Het doel is om een advies uit de brengen dat direct uitvoerbaar is voor de opdrachtgevers.

Het project laat leerlingen nadenken over hun loopbaan-oriëntatie en ze worden uitgedaagd om hun kennis en vaardigheden te verbreden en hun creativiteit, communicatieve eigenschappen, probleemoplossend vermogen en vermogen tot samenwerking verder te ontwikkelen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie