Werkzaamheden Ninnesweg Panningen van start

4-7-2018 door: Redactie
De werkzaamheden aan de rotonde op de Ninnesweg in Panningen gaan zaterdag 7 juli van start. Vanaf maandag 16 juli is de Willem van Hornestraat in Helden aan de beurt. Tot september is er nodig om de wegen te vervangen en aan te passen. Volgens gemeente Peel en Maas blijven de straten in die periode toegankelijk voor verkeer.

Bouwbedrijf Strabag en gemeente Peel en Maas voeren de werkzaamheden gezamenlijk uit. De plannen voor de Willem van Hornestraat in Helden werden twee jaar geleden al gemaakt, maar begin dit jaar werd een concreet plan uitgewerkt en maakte de gemeenteraad er geld voor vrij. Het asfalt is slecht en de weg moet ­veiliger worden voor fietsers en voetgangers, vindt de gemeente. Ook moesten de bomen wijken, omdat de straat breder wordt gemaakt. Er komen meer, veilige, oversteekplaatsen en de weg zou straks beter aansluiten op de John F. Kennedylaan in Panningen.

De Panningse rotonde Aan den Dèl, bij Industrieterrein Panningen, is op zaterdag 7 juli voor het eerst aan de beurt. Dan wordt het betonnen middengebied gemaakt. Dat weekend is de rotonde afgesloten voor verkeer richting het industrieterrein, zo meldt De Omgevingsapp, een applicatie die te downloaden is voor smartphones en tablets en waar actuele informatie over de werkzaamheden staat vermeld. Een week later, op zaterdag 14 juli, wordt het asfalt op de rotonde Aan den Dèl tot aan de eerste ­toegang van het terrein van Steenfabriek Engels vervangen en wordt een deel van de nieuwe riolering aangelegd. Ook dan is de rotonde gesloten richting het industrieterrein. Vanaf maandag 16 juli wordt de Ninnesweg tot aan de rotonde John F. Kennedylaan-Schoolstraat verder heringericht.

Die dag start ook het werk aan de Willem van Hornestraat in Helden. Die weg wordt verbreed en het Arnold van Gelderpad wordt nieuw aangelegd. Het aanleggen van de nieuwe fietspaden en het vervangen van de verharde verkeersbermen tussen de twee rijbanen (ook wel midden­geleiders genoemd) op de Willem van Hornestraat gebeurt vanaf maandag 13 augustus.

De laatste werkzaamheden vinden plaats in het derde weekend van september. Op zaterdag 16 september wordt de laatste 40 meter van de Willem van Hornestraat verbreed, worden de toeritten opnieuw bestraat, de middengeleiders afgemaakt en de putafdekkingen aangepast en omhoog gebracht. Op zondag 17 september wordt het asfalt gefreesd en wordt de nieuwe deklaag aangebracht.

De werkzaamheden zijn volgens de gemeente zo gepland dat het doorgaand verkeer op de Willem van Hornestraat en de Ninnesweg door kan rijden, maar waarschuwt wel dat de werkzaamheden hinder kunnen opleveren.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie