Bewoners in nieuw woonzorgcomplex Maasbree

22-11-2017 door: Redactie
Twintig cliënten van Daelzicht met een meervoudige beperking hebben maandag 13 november hun intrek genomen in een nieuw woonzorgcomplex aan de Broekstraat in Maasbree.
maskTop
Bewoners in nieuw woonzorgcomplex Maasbree
maskBottom
Foto: Peters Bouw en Onderhoud

Op de locatie van het nieuwe appartementencomplex lag vroeger basisschool De Violier. Dat pand werd twee jaar geleden gesloopt en in oktober 2016 werd gestart met de bouw van het woonzorgcomplex. Het gebouw bestaat uit twintig appartementen van 45 vierkante meter met een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ook zijn er twee gemeenschappelijke ruimtes waar de cliënten gezamenlijk kunnen eten en waar groepsactiviteiten kunnen worden gehouden. Het pand heeft geen gas-aansluiting en wordt verwarmd met aardwarmte. De zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat het gebouw grotendeels zelfvoorzienend is in stroom.

Het initiatief voor het complex kwam van Venlonaar Herman Urselmann, wiens zoon al sinds 1995 in Maasbree woont in een klein­schalig woonproject van zorginstelling Daelzicht. Urselmann wilde dat zijn zoon ook in de toekomst op deze manier in Maasbree kon blijven wonen en niet elders geplaatst zou worden. Het plan voor het huidige complex werd in 2013 opgepakt door de Venlonaar, een belegger en manager, waarna in oktober 2016 bouwbedrijf Peters Bouw en Onderhoud uit Horst startte met het realiseren van het woonproject.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie