Maasbreenaar wint ­eerste ­editie X-triathlon

21-6-2018 door: Redactie
De eerste editie van de X-triathlon voor mensen met een beperking vond zondag 17 juni in Venray plaats. In totaal deden vijftig sporters uit onder andere Venlo, Venray en Peel en Maas mee aan de wedstrijd, die door Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg en MEE Noord- en Midden-Limburg werd georganiseerd. Maasbreenaar René won de eerste plaats.
maskTop
Maasbreenaar wint ­eerste ­editie X-triathlon
maskBottom
René uit Maasbree met zijn buddy op het wedstrijdparcours (Foto: Francina Kedon)

Veertig recreanten doorliepen met hun buddy’s in kleine groepen de onderdelen van de triathlon zonder tijdsdruk. Het belangrijkste was dat zij, ondanks hun beperking, mee konden doen aan dit sportevenement. In totaal gingen ze 10 minuten zwemmen, één (3,3 kilometer) of twee (6,6 kilometer) rondes fietsen en 15 minuten (hard)lopen. De eindstreep werd door iedereen gehaald. In een rolstoel, met krukken, op een loopfiets en gewoon te voet. Iedereen was winnaar en kreeg een medaille en certificaat van deelname. Later die middag startten de 10 deelnemers aan het wedstrijdparcours. Zij moesten 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 km hardlopen. In tegenstelling tot het recreantenparcours ging het hierbij wel om de beste tijd. Vanuit het zwembad gingen de deelnemers de fiets op. Met een razende vaart kwam er een diversiteit aan fietsen voorbij, zoals een racefiets, handbike en tandem. Of ze nu een verstandelijke beperking of een vorm van autisme hadden, blind of deels verlamd zijn, het weerhield niemand ervan om te gaan voor de eerste plaats. Na een spannende eindstrijd op de atletiekbaan won uiteindelijk René uit Maasbree. Omar uit Tegelen werd tweede en Ron uit Reek derde.

MEE en Iedereen Kan Sporten kijken terug op een geslaagde dag. “Het was een fantastische dag”, laat die weten. “We hebben onze belofte waargemaakt en ervoor gezorgd dat iedereen, met welke beperking dan ook, de triathlon heeft kunnen ervaren. Dat is ook wat dit evenement uniek maakt. De X-triathlon is zo aangepast dat iedereen mee kan doen.” 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie