Zeven maanden cel voor inbraak in Kessel

18-4-2018 door: Redactie
De rechtbank in Roermond heeft woensdag 11 april een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven maanden vanwege een woninginbraak in Kessel op 24 januari vorig jaar. Daarbij werden enkele mobiele telefoons en contant geld gestolen.

De politie van Peel en Maas hield op dinsdag 24 januari 2017 twee personen aan, nadat in een woning aan de Baarskampstraat in Kessel was ingebroken. Een getuige die in de buurt woonde, had twee onbekende personen om en in het huis van het slachtoffer zien lopen en alarmeerde daarop de politie. Tijdens het bellen zag de getuige de twee mannen in een auto stappen en wegrijden. Aan de hand van een signalement van de mannen, de auto en door het noemen van het vermoedelijke kentekennummer, kon de politie de verdachten tijdens hun vlucht aanhouden op de Napoleonsbaan Noord in Baarlo. Het slachtoffer was ten tijde van de inbraak niet thuis.

De twee verdachten bleken via een opengebroken raam aan de zijkant van het huis de woning te zijn binnengeklommen en daar meerdere mobiele telefoons en contant geld te hebben gestolen. Volgens de rechter is bewezen dat de verdachte de inbraak heeft gepleegd met zijn medeverdachte. Dit door de korte tijd die tussen de inbraak, de melding van de getuige en de aanhouding van de verdachten zat, door het sporenonderzoek dat in het huis is gedaan, het signalement van de daders en de auto en het ontbreken van een geloofwaardige verklaring toen de mobieltjes in de jaszak van de verdachte werden aangetroffen. Omdat de verdachte de inbraak pleegde samen met een handlanger, vindt de rechtbank dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeven maanden passend is.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie