Zorgappartementen in Centrum Jeugd en Gezin

4-4-2018 door: Redactie
Het voormalige Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Nijverheidsstraat in Panningen wordt door gemeente Peel en Maas de komende tien jaar verhuurd aan Wonen Limburg. De woningcorporatie gaat elf zorgappartementen vestigen in het pand. Ook moet er een 24 uurs-meldpunt voor zorgvraag komen van Stichting Dichterbij.
maskTop
Zorgappartementen in Centrum Jeugd en Gezin
maskBottom

Met de verhuur wil de gemeente ervoor zorgen dat er meer woningen vrijkomen voor woonurgenten. Stichting Dichterbij, die hulp- en dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, huurt het gebouw van Wonen Limburg en gaat cliënten in de zorgwoningen vestigen. Die cliënten wonen nu in huizen van Wonen Limburg. Die komen vrij en worden door de woningcorporatie gebruikt voor woonurgenten.

Wonen Limburg en Stichting Dichterbij betalen alle aanpassingen die gedaan moeten worden aan het gebouw om de zorgappartementen te kunnen realiseren. Ook het onderhoud aan de binnenkant komt voor hun rekening. De gemeente betaalt het groot onderhoud van het gebouw. De twee bedrijven moeten 8.000 euro per jaar betalen aan de gemeente voor de huur. De werkzaamheden aan de zorgappartementen nemen volgens de gemeente zo’n drie maanden in beslag.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie