Arizona Chain in The Voice Family

De zussen Bregje Peeters, Chantal Spreuwenberg en Maartje Peeters, afkomstig uit Maasbree en Panningen, vormen samen met hun tante Esther Brouns Arizona Chain. Ze timmeren nog maar een klein jaar gezamenlijk aan de weg en zijn nu al één van de acht kandidaten van de online zangwedstrijd The Voice Family.

“We hebben altijd muziek gemaakt”, zegt Chantal. “Met mijn zussen ben ik bij het kinderkoor begonnen en later zongen we ook in het jongerenkoor, net als Esther. Bregje, Maartje en ik hebben samen in de band Katnis gespeeld en met Maartje vormde ik 7th Heaven.” “Hoewel we nog nooit echt met z’n vieren een band hadden gevormd, speelden we wel al langer met het idee een keer een theatervoorstelling te geven”, voegt Maartje toe. “Dat bleef bij een droom”. Vorig jaar waren zowel Bregje als ik zwanger. Het muziek maken stond op een lager pitje, maar het bleef wel kriebelen. Dus kwamen we een keer per week bij elkaar om wat te ‘jammen’ met z’n tweeën.” Ook Esther en Chantal sloten af en toe aan. Het was Bregje die uiteindelijk het idee opperde om samen een band te gaan vormen.

Kracht
Met je familie op het podium staan voelt heel vertrouwd, zeggen de vier zangeressen. Maartje: “We kennen elkaar en weten waar elkaars kracht ligt. Daardoor kunnen we ook eerlijk zijn.” “Samen zingen voelt heel natuurlijk”, beaamt Esther. “Onze stemmen vullen elkaar goed aan. En vergeet daarbij onze band niet. We hebben echt hele goede muzikanten om ons heen staan.” Hun stijl omschrijven ze als ‘country americana meets pop’. Chantal: “Maartje en ik houden van mainstream muziek, daarom hebben we bijvoorbeeld drie nummers van Lady Gaga op onze setlist staan. Maar we houden ook van de nummers van The Dixie Chicks en Heart.” Het zijn liedjes die echt bij hen passen, geeft Bregje aan. “In het verleden maakten we wel eens muziek waarvan we dachten dat die goed bij het publiek zou scoren en daar pasten we de optredens op aan. De nummers die we nu zingen vinden we echt allemaal te gek. Daarbij schrijven Esther en ik eigen nummers die we ook zingen.” De bandnaam is ontstaan uit hun interesse voor de Verenigde Staten. Esther: “Behalve Maartje zijn we er allemaal al verschillende keren geweest. Arizona is een Amerikaanse staat en chain staat voor de ketting die ons verbindt.”

Geraldine Kemper
De afgelopen maanden hebben ze op diverse locaties in de regio opgetreden. En ze hebben zich opgegeven voor The Voice Family. “Ja, dat is mijn schuld”, lacht Chantal. “Wij kregen allemaal wel eens de opmerking waarom we ons niet zouden aanmelden voor The Voice. Maar in je eentje op tv komen, is toch wel erg spannend. Ik hoorde van The Voice Family en dacht: dat past bij ons. Het wordt alleen online uitgezonden, dus het is wat laagdrempeliger, en we staan er met z’n vieren.” Esther: “We vonden het heel spannend, maar dachten, laten we er nu eens gewoon voor gaan.” Dus namen ze een nummer op voor de auditie en kwamen tot hun verbazing steeds een ronde verder. Totdat presentatrice Geraldine Kemper ineens in Panningen bij Maartje voor de deur stond. Chantal: “We wisten wel dat ze langs zou komen, maar we wisten niet of we door waren.” Arizona Chain is nu een van de laatste acht kandidaten. De opnames voor de ‘Battles’ hebben ze inmiddels achter de rug, waar ze natuurlijk niets over mogen zeggen. Bregje: “Als ik het goed heb worden die in januari uitgezonden en vervolgens mag het publiek gaan stemmen. Het zijn dus de kijkers die uitmaken wie uiteindelijk wint.” De winnaars mogen vervolgens, voorafgaand aan de finale van The voice of Holland, op het grote Voicepodium optreden.
Op zaterdag 21 december staat Arizona Chain in Ut P&M Hoes in Panningen.

Tekst: Marieke Vullings
Beeld: Renee Verberne