15 vragen aan Stella Daemen

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Deze week is dat Stella Daemen uit Maasbree.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou, denk ik, wel een keer door Amerika willen reizen. Omdat Amerika heel groot is en er valt heel veel te zien. Er zijn heel veel winkels die je alleen maar in Amerika hebt en daar wil ik dan ook heen en er zijn ook veel beroemde mensen die ik dan wil ontmoeten.

Wat deed je als kind het liefst?
Eigenlijk vooral buiten spelen met andere kinderen die bij ons in de buurt woonden. Er lag een speeltuintje bij ons in de buurt en daar ging ik dan heel vaak spelen met andere kinderen. Als het slecht weer was ging ik op de zolder met de lego of barbies spelen, alleen of samen met mijn zus, of ik keek op tv naar Telekids.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou wel willen vliegen! Dan hoefde ik nooit meer te fietsen naar school of naar vriendinnen. En dan lijkt het me ook leuk om mensen te plagen als ik voorbij vlieg, dat zij moeten fietsen in de regen en met tegenwind en ik heel snel naar school kan vliegen.

Als je kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Rond de 35 jaar denk ik, dan heb ik een man, een baan, kinderen, een eigen huis en misschien een huisdier. Het lijkt me leuk om een gezin te hebben en een baan die ik leuk vind. Dat is in ieder geval beter dan huiswerk maken en leren voor toetsen. Dan heb ik ook wat meer vrije tijd.

Wat zou je graag nog willen doen in je leven?
Een gezin stichten met twee of drie kinderen, een baan krijgen, trouwen en verschillende landen en plaatsen bezoeken.

Wat is jouw stopwoordje?
Ik zeg heel vaak 'blup' omdat ik dat door de een of andere manier een grappig woord vind. En ik zeg ook heel vaak 'kaas' want een vriendin uit mijn klas heeft iets met kaas en ze heeft me zo’n beetje aangestoken. Daar irriteer ik mensen soms mee, maar dat vind ik grappig.

Wat vind je het leukste en wat het stomste vak op school?
De leukste vakken vind ik gym en talen, vooral Grieks. Ik begrijp helemaal niks van Grieks maar toch haal ik goede cijfers en de docente die we voor Grieks hebben is ook heel leuk. De stomste vakken vind ik de vakken waarbij je vooral samenvattingen moet leren. En ik ben heel slecht in tekenen. De docente is wel aardig maar ik ben er gewoon heel slecht in.

Ben je meestal te vroeg, te laat of precies op tijd?

Voordat we online les hadden was ik meestal een paar minuten van tevoren pas op school. Nu mag ik om de dag naar school en dan fietsen mijn vriendinnen en ik wat eerder aan(mijn conditie is helemaal kapot), dus dan zijn we altijd wel 15 tot 20 minuten te vroeg. Dat vind ik wel fijn want dan weet ik zeker dat ik niet te laat kom.

Wat staat er op de laatste foto die je hebt gemaakt?
Een vriendin uit mijn klas, ze had mijn telefoon gestolen en stiekem van zichzelf een foto gemaakt. Maar de laatste foto die ik echt zélf heb gemaakt is een foto van mij in een attractie in Toverland. Die foto stond daar op een scherm en van dat scherm had ik een foto gemaakt. Waarschijnlijk heb ik daarna ook nog wat foto’s gemaakt, maar soms verwijder ik foto’s.

Heb je een verborgen talent?
Of je het een talent kunt noemen weet ik niet, maar ik vind verhalen schrijven heel leuk. Ik bedenk dan verhalen en typ ze in een Word-document. De laatste tijd heb ik daar eigenlijk wel niet zoveel tijd meer voor gehad, door veel huiswerk en leren voor aankomende toetsen.

Wat is je droombaan?

Ik weet nog niet echt wat ik later wil worden. Ik wil wel naast mijn echte baan ook nog schrijfster worden. Bij de ambulance werken lijkt me ook wel leuk, alleen daar moet je volgens mij wel biologie voor gaan doen en daar ben ik nou niet bepaald goed in…

Heb je een bijnaam?

Soms noemen mijn vriendinnen me 'Stel' of 'Stellie'. Maar met een vriendin uit mijn klas heb ik wel iets grappigs. Ik ben best wel lang voor mijn leeftijd, zeker als je de andere kinderen uit mijn klas ziet, en zij is heel klein. Dus ik noem haar 'minibouter' (een combinatie van minion en kabouter) en zij noemt mij 'reuzenbouter' (een combinatie van reus en kabouter).

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Muziek luisteren of spelletjes spelen op mijn telefoon, appen met mijn vriendinnen, tv kijken of lezen. Als het wat beter weer is vind ik het ook leuk om met mijn ouders en mijn zus op een terrasje te zitten. Of thuis in de tuin zitten vind ik ook wel leuk.

Hond of kat?
Dan liever een hond. Wij willen thuis ook een hond, maar we hebben er gewoon niet zoveel tijd voor. En ik denk dat mijn moeder niet zo blij is met een kat in huis, haha. We krijgen misschien nog wel een hond als mijn zus en ik wat ouder zijn en we er goed voor kunnen zorgen.

Wat ligt er onder je bed?
Eigenlijk ligt er alleen maar stof, haha! Ik laat nooit echt iets op de grond liggen, maar mijn bureau is een ander verhaal. Als ik een cadeautje voor bijvoorbeeld Moederdag of Vaderdag heb gekocht leg ik dat meestal wel onder mijn bed, als het past en niet breekbaar is.