Rick uit Panningen bedenkt eigen coronadrankspel

Stilzitten is niet aan hem besteed en daarom was de gedeeltelijke lockdown voor deze Panningse ondernemer een prima tijd om iets nieuws op de markt te brengen. Rick Hendricks bedacht een drankspel met allerlei vragen en opdrachten over... corona.

Rick werkt in de horeca en hij verdient gedeeltelijk de kost met het verhuren van e-Choppers. Het laatste is voornamelijk geschikt in het voorjaar en in de zomer. Omdat Rick graag in alle seizoenen activiteiten wil kunnen aanbieden, bedacht hij vorig jaar al de Kwiskoffer, waarin allerlei quizvragen en opdrachten zitten. Maar nu vond de Panningnaar het tijd voor iets anders, iets nieuws. Als Rick eind vorig jaar met vrienden bij elkaar zit, in gesprek over corona, beseffen de jongens dat ze al veel over het onderwerp corona zijn vergeten. "Zoals het flauwvallen van minister Bruno Bruins en dat Hugo de Jonge zijn vervanger werd", zegt Rick. "Dat waren we al helemaal vergeten, evenals het Damprotest en allerlei andere zaken omtrent corona." Rick liep een paar dagen rond met het idee om een spel te beginnen met de lijst aan coronavragen en -antwoorden die in zijn hoofd bleven spoken. Totdat hij besloot om er echt werk van te maken. "Ik ben ervoor gaan zitten en heb binnen één dag het spel uitgewerkt. De lay-out is van de belastingdienstbrieven afgekeken, de stijl van het logo heb ik van de Rijksoverheid overgenomen en het spel is een combinatie van onder andere Kingzen en Piccolo, maar dan met een coronasausje eroverheen."
Rick liet 250 exemplaren van het spel afdrukken, in China welteverstaan. Alleen leek het Chinees nieuwjaar in januari zijn plannen bijna te verpesten. "Daardoor liep de bestelling maanden vertraging op. Ik was bang dat het spel pas zou komen als de lockdown voorbij zou zijn en iedereen er weer op uit zou gaan. Gelukkig heb ik het half april binnengekregen en kon de verkoop starten.

Het spel


Het kaartspel is een drankspel, de regels zijn gebaseerd op meerdere drankspellen die Rick in de Keet speelde. Er zijn opdrachten zoals de Mondkapjes Madness kaart. "Het gaat erom wie het snelste een mondkapje om kan doen. Iedereen moet rennen om zijn of haar mondkapje te pakken, bijvoorbeeld uit de jaszak. Diegene die het laatste het mondkapje om heeft moet een paar slokken drinken." Dan zijn er ook nog kaarten met vragen 'wie de kroeg het meeste mist' of 'wie de mooiste schoenen aanheeft', deze laatste heet de 'Hugo de Jonge kaart'. "Iedereen moet tot drie tellen en één persoon aanwijzen. Naar wie de meeste vingers zijn gestoken, moet een paar slokken drinken, of mag juist iemand anders aanwijzen die moet drinken. Dit hangt van de kaart af."
Het spel bestaat uit 52 kaarten en het spel is afgelopen als er vier groepsimmuniteitkaarten zijn omgedraaid. "Het spel kan dus al snel zijn afgelopen, maar het kan ook lang duren als de laatste groepsimmuniteitkaart pas op het einde wordt omgedraaid."
Ook al is zijn coronaspel pas recent uitgebracht, Rick is alweer het volgende concept aan het uitwerken. Hij vindt het moeilijk om stil te zitten en is graag bezig. "In de zomer komt een nieuwe activiteit uit. Mijn uiteindelijke doel is om voor elk seizoen activiteiten te verzinnen. Ik hoop dat ik over twee à drie jaar kan stoppen met werken in de horeca, zoals in nu doe, of er nog maximaal 20 uur per week werk. Ik wil mij richten op middelbare schooljeugd en ouderen en ik wil voor alle seizoenen activiteiten verzinnen, zodat ik uiteindelijk daar het hele jaar door van kan leven."

Tekst: Roosje Delsing